Brittiläinen hlbtq-aktivisti Peter Tatchell pidätetään usein. Hän on itse todennut osallistuneensa yli 3000 protestiin, pidätetty yli 100 kertaa ja joutunut hyökkäyksen kohteeksi yli 300 kertaa. Tänään oli siis aivan tavallinen päivä Peter Tatchellille, kun hän, nyt 70-vuotias aktivisti, osoitti mieltään Qatarissa valtion hlbtq-ihmisiä syrjiviä lakeja vastaan.

Lounasaikaan Tatchell jakoi Twitterissä kuvan, jossa hän toteaa, että nyt Qatar sai kokea ensimmäisen protestinsa hlbtq-oikeuksien puolesta koskaan. Lopulta se oli yhtä kuin Tatchell kylttinsä kanssa, siinä luki ”Qatar pidättää, vangitsee ja alistaa hlbt:t ”eheyttääkseen”.

Protesti ehti kestää vain 35 minuuttia, kun Qatarin viranomaiset tulivat ja tekivät kuten Tatchellin kyltissä todettiin. Hänet pidätettiin.

Tatchellin pidätys kesti 49 minuuttia. Poliisi kuulusteli häneltä, mistä hän on saapunut ja mihin hän on matkalla Tatchelle kertoi vapauduttuaan julkaisemmalla videolla Twitterissä.

”Tuen rohkeita qatarilaisia, jotka taistelevat ihmisoikeuksien puolesta, mutta jotka eivät voi ilmaista näkemyksiään, koska pelkäävät joutuvansa pidetyiksi ja tietyissä tilanteissa kidutetuiksi. He ovat todellisia sankareita.