Venäjän propagandalakia, joka kieltää ”ei-perinteisten seksuaalisten suuntautumisten edistämisen” alle 18-vuotiaille henkilöille ollaan tiukentamassa.

Duuma näytti viime torstain istunnossaan vihreää valoa lakimuutoksille, kertoo Le Monde. Duuma kannatti myös sitä, että tulevasta laista tehdään lakiehdotustakin tiukempi.

Tämänhetkisen lakiehdotuksen mukaan kaikki hlbt-näkyvyys estettäisiin kriminalisoimalla ”homopropagandan” levittäminen kaikille ikäryhmille. Kattava kielto koskisi mediaa, internettiä, mainontaa, kirjallisuutta, elokuvia ja niin edelleen.

Lakiehdotuksessa mainitaan myös ”pedofiilipropaganda”, ”perhearvojen kieltäminen” ja tieto tai aineisto, joka voi ”saada alaikäiset haluamaan biologisen sukupuolensa muuttamista”.

Lain rikkomisesta määrättäisiin kovat sakot ja joissain tapauksissa vankeutta. Rangaistukset olisivat kovemmat heille, jotka eivät ole Venäjän kansalaisia: lähes 7 000 euron sakot ja 15 päivää vankeutta. Oikeushenkilöille voitaisiin tuomita yli 30 000 euron sakot ja 90 päivän liiketoimintakielto, kertoo Open Democracy.