Marraskuussa Kalmarin ruotsidemokraatit kiukustuivat drag queenien satutunnista, joka oli tarkoitus pitää lapsille paikallisessa kirjastossa. Kunnallispoliitikko Jonathan Sager (SD) rinnasti drag queenit natseihin tarkoittaen, että molempien pitämä satuhetki olisi lapsille haitallinen.

– Emme voi sallia kaksi vuotiaiden altistamista hyvin häiritsevälle seksualisoivalle sisällölle tai karkealle natsistiselle materiaalille, Sager sanoi Ruotsin televisiolle.

Kyseessä on drag queen duon Lady Busty ja Miss Shameless, syksyllä järjestämä Dragqueen Story Hour, jonka piti viihdyttää lapsia syysloman aikana.

Viimeisimpänä ruotsidemokraatit estivät jälleen satutunnin lapsille ja Lucia-kulkueen. Syy? Ei vähemempää kuin hlbtq-fobia ja -viha. Trelleborgissa satuja olisivat lukeneet drag queenit ja Gävleborgin kulkueen Lucia olisi ollut ei-binääri henkilö.

– Lucia oli nainen, on aina perinteen mukaan ollut ruotsalaisessa Lucia-kulkueessa nainen ja pitää olla nainen vastakin, kirjotti ruotsidemokraattien puolueen hallituksen jäsen ja kansanedustaja Björn Söder Twitteriin.

Söderin julistusta kommentoi historoitsija todeten, että aina 1800-luvun puoliväliin asti, vain miehet olivat kulkueen Lucia.

Söder ei jäänyt vastatuuleen makaamaan, vaan iski viime yönä uudelleen Twitteriin: ”Tervetuloa uuteen todellisuuteen! Teitä tullaan kyseenalaistamaan ja kulttuurisota on totta.” Hänen oikeistolle osoittamansa viesti on, että nyt on aika panna piste vallitsevalle vasemmistokulttuurille, kirjoittaa QX.se.

Bollnäsin koulussa, joka on jopa hlbtqi-sertifioitu, ja kirkossa Lucia-juhla silti vietettiin ja ruotsidemokraattien kiusaksi sateenkaarilippu vedettiin salkoon.

Ruotsidemokraattien Mattias Eriksson Falk ja Björn Söder eivät pidä ei-traditionaalisesta Lucia-kulkueesta.