Oletko syntynyt 1995-2010? On enemmän kuin kaksinkertaisesti todennäköisempää, että olet hlbtq+ tai joka tapauksessa kaksi kertaa todennäköisempää, että avoimesti määrittelet olevasi hlb+. Näin osoittaa Englannissa ja Walesissa tehty tilastotutkimus, josta Gay Times kertoo.

Aineistona käytetyt tilastot on kerätty 2021 aikana. Kaikissa ikäryhmissä yhteensä 3,02 prosenttia kertoi identifioituvansa homo- tai biseksuaaliksi. 16-24 vuotiaiden ikäryhmässä luku oli kuitenkin yli kaksinkertainen, 6,91 prosenttia, mikä tarkoittaa jopa 436 000 ihmistä. 1,5% vastasi olevansa gay tai lesbo, 1,3% bi ja 0,3% vastasi kuuluvansa muuhun kategoriaan; panseksuaali, queer, aseksuaali, muu (toim. huom.)

Tutkimus osoitti myös, että brittiläisille naisille oli brittiläisiä miehiä yleisempää määritellä itsensä joksikin muuksi kuin heteroseksuaaliksi.

Brittiläinen hlbtq-järjestö Stonewall totesi, että tuloksen tulisi toimi herätyksenä vallanpitäjille

– Nämä luvut ovat muistutus johtajillemme, insituutioillemme ja hallituksillemme että meidän oikeuksiamme tulisi edistää, eikä käyttää elämiämme kulttuurisotaan, joka ei vastaa äänestäjien kokemuksia eikä arvoja.