Perjantain aikana Ugandan islamilaiset seurakunnat toteuttivat yhteisen kampanjan ”hlbtq-agendaa” vastaan.

Perjantain rukouksessa ja myös mielenosoituksissa muun muassa Jinjan kaupungissa Victoria-järven lähellä varoitettiin hlbtq-ryhmien ”maalittavan kouluja”.

– He antavat heille rahaa ja ajoneuvoja, kertoi Haruna Mulopa Jinjan kaupungin kouluhallinnosta Monitor-sanomalehdelle ja kehotti opettajia pitämään erityisesti silmällä opiskelijoita, joilla on rahaa ”koska jotkut heistä ovat saaneet rahaa homoseksuaalisuuden levittämiseen”.

Jopa kristittyjen kirkkojen johtajat suostuivat perjantain mielenosoituksiin.

Piispa Moses Samson Naimanye perinteisestä ja nykyään symbolisesta ugandalaisesta Busogan valtakunnasta uskoo, että Ugandan kirkot ovat etääntymässä anglikaanisesta kirkosta, koska se päätti viimeisessä synodissaan [kirkon korkein hallintoelin] sallia siviiliavioliittojen siunauksen.

Ugandan muslimineuvoston johtaja, professori Muhammad Lubega Kisambira kehotti perjantaina vanhempia keskustelemaan lapsiensa kanssa homoseksuaalisuudesta, mutta selvitti, että lasten kanssa ei tarvitse puhua seksistä, vaan odottaa heidän aikuistumistaan. Perjantain rukousten aikana vaadittiin myös kaikkien homoseksuaalisuutta ”puolustavien” järjestöjen kriminalisointia Ugandassa. Ugandan suurmufti sheikki Ramathan Mubajje vaati jopa kuolemanrangaistusta perjantain rukouksen yhteydessä.

Muslimien seurakuntien yhteinen rukouspäivä ilmaisi tukensa myös presidentti Yoweri Kaguta Musevenille, joka on lisännyt painetta maan hlbtq-liikkeelle. Homovastaisia ​​mielenosoituksia voidaan pitää myös tukena Ugandan hallituksen parhaillaan suorittamalle ”selvitykselle” 22 ihmisoikeuksien parissa työskentelevän järjestön kieltämiseksi.

Tutkinnan mukaan neljän organisaation on jo katsottu osallistuvan laittomaan toimintaan, Rights Africa kertoo. Nimetyt organisaatiot ovat Sexual Minorities Uganda (SMUG), TRANZ Network, The Robust Initiative for Promoting Human Rights (Triumph) ja Ubuntu Law and Justice Centre.

Frank Mugisha, joka johtaa SMUG:a ja jonka työtä muun muassa Civil Rights Defenders on kehunut, kertoo Rights Africalle, että nyt on meneillään ”noitajahti”.

– hlbtq-yhteisö on jo entuudestaan haavoittuvainen ja nyt he haluavat mennä pidemmälle ja pyyhkiä kokonaan pois hlbtq-ihmisten ihmisoikeudet, hän sanoo.