Helsingin kaupungin henkilöstö pääsee virittäytymään Priden tunnelmiin Pride-etkoviikolla, ilmoittaa Helsinki tiedotteessaan. Etkoviikon suojelijana on pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

– Helsingin tulee olla kaupunki, jossa erilaiset elämäntavat ja mielipiteet tulevat hyväksytyiksi sellaisena kuin ovat. Kaupunki on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassa ja palveluissa, Vartiainen sanoo tiedoteella.

Keskiviikkona 31. toukokuuta on kaupungintalolla Tasa-arvon, inkluusion ja yhdenvertaisuuden edistäminen yritysmaailmassa -keskustelutilaisuus, jossa asiantuntija Nokialta, Varmasta, Fiskars Groupilta ja Nordeasta kertovat miten tehdä aidosti kutsuva ja osallistava työkulttuuri. Kaikille avointa tilaisuutta voi seurata myös Helsinki-kanavalla.

Osana kansainvälistä kaupunkien verkostoa Rainbow Cities Networkia järjestetään valokuvanäyttely Queer Youth eli Sateenkaarinuoret [”queer” ja ”sateenkaari-” eivät ole synonyymeja, toim. huom.]. Näyttelyn tarkoituksena on kiinnittää huomiota sateenkaarinuorten haavoittuvaan asemaan, tehdä heitä näkyviksi, tuoda esille kaupunkien toimenpiteitä heidän hyvinvointinsa edistämiseksi ja lähettää toivon ja tuen viesti kaikille maailman sateenkaarinuorille. Näyttely on kaupungintalon ala-aulassa Pride-viikon ajan ja muuten kulttuurikeskus Stoassa aina 23. heinäkuuta saakka.

Kaupungin työyhteisöt kutsutaan We walk with Pride -kävelyille osoittamaan tukensa tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kaupungille.

Helsinki on Helsinki Pride -tapahtuman yhteistyökumppani ja yksi Pride-viikon yhteistyökumppaneista.

Helsinki Priden viarallisia avajaisia vietetään perjantaina 2. kesäkuuta. Avajaisbileet pidetään Valkoisessa salissa klo 19-04. Iltaa vetävät Cristal Snow ja Markku Haussila ja sen aikana nähdään dragia ja DJ-vetoista musiikkia. Mukana ovat NikoLa, Miss B, Lola Lorenzo ja Kelet, Lonely Hearts Club, DJ Coco Ninja, Pietari Jean-Jean ja Mr A.