Kuva: Fredrik Persson / SCANPIX

Varapormestari Ulla Hamilton vaatii tietoja Priden taloustilanteesta.

Sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan Tukholman kaupunki voi lopettaa Priden tukemisen. Kaupunki edellyttää tukemiltaan tapahtumilta tervettä taloutta. Syynä tuen epäämiseen on se, että Tukholman Pride yhdistys ei ole vieläkään ilmoittanut kuinka suuren tappion se teki 2011. Viime kesänä Pride koki suuria muutoksia ja mm. aikaisemmin maksullinen nelipäiväinen Pride Puisto oli maksuton ja sijaitsi Tukholman ydinkeskustassa.

Tukholman vararormestari Ulla Hamilton toteaa, että yhdistys oli ”huojuva talous” menneisyydessä ja nyt haluataan olla ”erityisen varovaisia”.

Kaupungin markkinointituki ei kuitenkaan riitä kattamaan Priden vajetta. Pär Wiktorsson vaatii taloudellista tukea kaupungilta kuten Göteborgin LGBT Festivaalikin saa. 2011 Göteborgin festivaalia tuettiin 800 000 kruunulla.

Tukholman Priden puheenjohtaja Pär Wiktorsson kertoi Dagens Nyheterille saman kuin hän on aikaisemminkin kertonut mm. QX:lle, että yhdistyksen oma pääoma 900 000kruunua ei riitä vastuiden kattamiseksi ja neuvottelut velkojien kanssa velkojen alentamiseksi jatkuvat edelleen. Velkoja on kattamatta jopa liki 400 000 kruunua, kaksi vaatimusta on edennyt jo käräjille asti.

Priden organisaatiossa on myös tehty muutoksia. Tukholman Pride yhdistys on päättänyt, että vuoden 2011 talouskatastrofin ratkaisee istuva hallitus ja vuoden 2012 tapahtumasta vastaa erillinen ryhmä. Kesällä 2012 Pridea juhlitaan jälleen Tantolundenin puistossa. Paikka on sama, mistä kaikki alkoi vuonna 1998.

Ensi kesänä Pride palaa Tantolundeniin. Kuva vuodelta 2006, press.

Lähde 1

Lähde 2