Helsinki Pride 2012 teemana on tila. Annammeko itsestään selvästi muille vapauden olla sellaisia kuin ovat? Tämä perustavanlaatuinen kysymys esitetään Priden ensi kesä teeman kuvauksen yhteydessä.

Kesän 2011 pridekulkue kokoontuu Senaatintorilla. Kuva: Sami Montell

Kuluneen vuoden aikana olemme joutuneet seuraamaan mediassa vähemmistöryhmiin kohdistunutta avointa vihapuhetta ja vähättelyä. Epäasiallisia lausuntoja ovat nimettömien nettikirjoittajien lisäksi antaneet jopa demokraattisilla vaaleilla valitsemamme kansanedustajat. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat joutuvat edelleen pohtimaan, missä tilanteissa voi olla oma itsensä. Tämä tekee olon ahtaaksi.

Kenenkään ei pitäisi joutua vaientamaan itseään ympäristön ahdasmielisyyden vuoksi eikä ketään tule kohdella eriarvoisesti seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuolen perusteella. Helsinki Pride -viikko on ihmisoikeustapahtuma, joka muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille, todetaan Priden tiedotteessa.

Priden koordinaattori Laura Tulehmo kertoo QX:lle, että kulkue lähtee tänäkin vuonna tutusti Senaatintorilta lauantaina 30.6. klo 13 ja kulkee läpi keskustan päätyen Hakasalmen puistoon Töölönlahden rantaan. Puistojuhla palaa siten Hakasalmen puistoon vuoden tauon jälkeen. Laura lupaa monipuolisen kattauksen bileitä Pride-viikolle ja kertoo, että ensimmäiset makupalat ohjelmasta julkistetaan parin viikon sisällä.

Helsinki Pride on kiitettävästi kasvanut vuosi vuodelta, ensi kesää onkin hyvä odottaa ja miettiä mihin kulkuerekkaan hyppää mukaan tai kenen kanssa marssii.

Pride-tapahtumat löydät Gay Mapista