Viimeisimmässä Me Naiset -lehden numerossa toimittaja Essi Myllyoja on haastatellut 22-vuotiasta Amadeus Oilinkia. Lehtijutussa kuvaillaan kuinka kaksi vuotta sitten kaksikymppinen nuorimies heräsi elokuussa siihen, että koko kesä oli vierähtänyt homosuhteiden ja alkoholin kanssa mässäillessä. Amadeus Oilinki oli lisäksi kesällä menettänyt oppisopimuspaikkansa ja joutunut kaksi kertaa pahoinpidellyksi.

Kuvakaappaus Me Naisten verrkosivulta.

”Olin voissa paistettu homo. Elin parikymppiseksi asti hyvin sterotyyppistä nuorenmiehen homoelämää, johon kuului irtosuhteita ja bilettämistä. Ajattelin homouden olevan asia, joka ei tule ikinä muuttumaan”, sanoo Amadeus Oilinki haastattelussa ja jatkaa, että ”ajatus seksistä tai romantiikasta tyttöjen kanssa inhotti”.

Me Naisten jutussa kerrottaan kuinka lokakuussa 2011 Amadeus kirjoittaa blogiinsa: “Olen mietiskellyt tässä pitkään jo, että mitä jään eniten kaipaamaan homoelämästä. Armoton biletys pikkutunneille asti, ketjupolttaminen, krapulamättö, takapuoli hellänä kävely, toisten vaatteiden arvostelu, bloggaaminen eri meikkivoiteiden koostumuksesta? Ei. Luopuminen mistään kyseisistä asioista ei kyllä ole jättänyt kovin suurta aukkoa. Se mitä jään kaipaamaan, on läheisyys miehen kanssa.”

Haastattelussa Amadeus Oilinki kertoo aallonpohjalla olleessan rukoilleensa ja lausuttuaan aamenen tuntenut jotain merkillistä, ”oli kuin möykky olisi otettu rinnastani pois. Minut valtasi rauha, jollaista en ollut koskaan ennen kokenut.”

Haastattelussa Amadeus kertoo eheytymisestään, siitä miten hän löysi Vapaakirkkoon ja kuinka naiset alkoivat pikku hiljaa näyttää hänen silmissään eriliaisilta kuin ennen, viehättäviltä. Amadeus kohtasi Vapaakirkossa Susannan, jonka kanssa avioitui. Pariskunnalla on nyt viisi kuukautta vanha poika.

Me Naisten juttu kertoo Amadeuksen tarinan kritiikittömästi. Jutusta onkin noussut sosiaalisessa mediassa pienoinen kohu ja Me Naisten verkkosivulla on jutun jälkeen kertynyt runsaasti kommentteja.

Me Naisten päätoimittaja Johanna Lahti puolustaa keskustelua herättäneen jutun julkaisua Ilta-Sanomille muistuttamalla, että myös Amadeus Oilingilla on oikeus omaan tarinaansa ”riippumatta siitä, onko homosta heteroksi muuttuminen monen mielestä mahdollista tai edes oikein”.

Keskustele! Onko eheytyminen mahdollista?

{poll id=12591}