Tuhoavatko uudet säännöt ja määräykset Gran Canarian homoskenen? Yli 5 000 henkilöä ja monet homopaikat ovat Gran Canarialla vedonneet viranomaisiin, jotta vilkasta yöelämää ei tuhottaisi. Tiukemman sääntelyn taustalla ovat EU määräykset. Sääntely koskisi erityisesti Kanarian homoelämän keskusta Yumbo Centeriä, jossa toimii myös ostoskeskus.

Kuvituskuva

Määräysten mukaan katutason baarien pitää poistaa pöydät katujen ostosalueelta ellei siihen ole erityistä lupaa. Illanviettopaikkojen tulisi myös sulkea ovensa lupiensa mukaisesti, joka suurimmalla osalla tarkoittaa kello 2.30 sen sijaan, että ovat auki paljon myöhempään. Monet pelätyt hullutkin säännöt, kuten aurinkovarjojen korkeus ja läpinäkyvät tuulensuojat voivat tuottaa vaivaa baarien ja klubien omistajille.

Jos poliisi alkaa hajottamaan ulkotiloissa kokoontuvia ihmisjoukkoja, sekin olisi kohtalokasta Kanarian yöelämälle. Kanarialla on lämmin ilmasto ja monet klubit ovat riippuvaisia tilasta ulkona.

Maspalomasin pormestari Marco Aurelio Pèrez Sanchezin mukaan uudet säännöt tulevat korostamaan alueen merkitystä homokohteena, koska kaikkien tapahtumien laatu ja turvallisuus paranee.

Lähde: GSN