Helsinkiläinen HLBTIQ-yrittäjien verkosto Pink Helsinki on julkaissut oman palvelukartan. Kartalla on pääasiassa Helsingissä toimivia HLBTIQ-omisteisia yrityksiä. Muualta Suomestakin on jo muutama yritys mukana.

Pinkit Sivut -projektin tarkoituksena on tuoda yhteen seksuaalivähemmistöihin kuuluvat toimijat. Yritysmuodolla tai liiketoiminnan suuruudella ei ole merkitystä.

Homokarttoja on Helsingissä ollut ennenkin. Yhtä sellaista ylläpitää myös QX:n taustalla oleva yritys QX Förlag Ab. Erona on kuitenkin se, että Pinkit Sivut hyväksyvät mukaan vain seksuaalivähemmistöjen täysin omistamat yritykset. Mukaan ei oteta homoystävällisiä eli Gay Friendly -yrityksiä.

Helsingin kaupungilla on ollut oma Helsingin matkailun edistämiseen liittyvä projekti, jossa on pyritty kokoamaan homoystävällisiä palveluntarjoajia, jotta seksuaalivähemmistöihin kuuluvat matkustajat löytäisivät ne helposti. Yritykset, kuten hotellit, voivat myös hankkia sertifioidun gay friendly -hyväksynnän. Sellaisen on hankkinut muun muassa Hotelli Klaus K. Pinkeille Sivuille tällaiset yritykset eivät pääse. Eivät edes mainostajina.

Pinkit Sivut -kartassa todetaan, että tarkoituksena onkin saattaa yhteen yrittäjinä toimivat seksuaalivähemmistöjen edustajat. Toiminnan keskeisin tarkoitus on verkostoituminen yrittäjien kesken ja vertaistuen saaminen toisilta yrittäjiltä.

Ensimmäisessä kartassa on mukana yli 60 toimijaa. Olisitko osannut edes arvata, että HLBTIQ-yrittäjiä löytyy Helsingistä näin paljon? Tässähän eivät vielä edes ole mukana kaikki. Karttaa on painettu 20 000 kappaletta ja sen on parhaillaan jakelussa. Kartta on myös tulossa verkkoon.

Verkossa: pinkitsivut.fi