Suomen menestyneimpiin stylisteihein kuulunut Teri Niitti on kuollut tänään 9. tammikuuta. Teri joutui sairaskohtauksen vuoksi sairaalaan joulupäivänä ja kuoli siellä. Teri oli kuollessaan vasta 43-vuotias.

Kuva: Teri Niitti/Facebook

Energinen ja ahkera Teri oli monessa mukana. Hän oli myös QX Gay Gaalan stylisti ja gaalatiimin innokas jäsen aina Suomen ensimmäisestä vuoden 2014 gaalasta alkaen. Suunitelmat tulevaa gaalaa varten olivat työn alla ja vielä joulun alla aaton aattona Teri ideoi gaalaa innokkaasti. Mistään ei olisi voinut arvata lopun olevan lähellä.

Gay Gaalassa Terin panos näkyi ennen kaikkea juontajien vaatetuksessa ja tyylissä. Terin aloitteesta Maria Sid pukeutui Finlaysonin Tom of Finland -kuosista tehtyyn iltapukuun, jonka suunnittelemaan Teri pyysi Mert Otsamon. Tulevaan helmikuun gaalaan Teri ehti kesällä ideoida julisteen ja antoi ideoita itse gaalaesitykseenkin, juontajien pukuvalinnatkin Teri ehti jo esitellä.

Ensimmäisen Terin kuolemasta uutisoi tänään Iltalehti. Lehden mukaan Teri joutui suoraan teho-osastolle vakavan sairauskohtauksen vuoksi, syynä olivat sydänvaivat. Terin omaiset eivät kommentoi kuolinsyytä tarkemmin.

Paitsi suosittu stylisti, Teri toimi myös televisiossa, hänet nähtiin Suomen Huippumalli haussa ja Vuosia nuoremmaksi ohjelmissa. Vuosia nuoremmaksi -ohjelman piti jatkua Ava-kanavalla huomenna, mutta sen alkamista on lykätty Terin poismenon vuoksi. Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat päivän mittaan kertoneet järkytyksestän ja surustaan ystävän ja työtoverin poismenosta.

Olemme menettäneet lahjakkaan ja innostavan ammattilaisen aivan liian varhain.