Sateenkaarilipun suunnitellut Gilbert Baker, 65, on kuollut. Hän oli kotoisin Kansasista, missä hänen iso-äidillään oli naistenvaateliike. Baker palveli armeijassa vuodet 1970 – 1972. Homoliikkeen syntyessä hänen asemapaikkansa oli San Franciscossa. Armeijan jälkeen Baker opetteli ompelemaan ja hyödynsi taitoaan tekemällä erilaisia lippuja marsseille homo-oikeuksien ja rauhan puolesta. Tuolloin hän tutustui Harvey Milkin kanssa, jonka pyynnöstä sittemmin suunnitteli sateenkaarilipunkin.

Sateenkaariliput näkyvät pridekulkueessa Helsingissä kesällä 2015.

Ensimmäistä kertaa sateenkaariliput nähtiin  San Franciso Pridella 25. kesäkuuta 1978, silloin lipussa oli kahdeksan eri väriä, joilla jokaisella oli oma symbolinen merkityksensä. Pinkki merkitsi seksuaalisuutta, punainen elämää, oranssi paranemista, keltainen auringonvaloa, vihreä luontoa, turkoosi taikaa ja taidetta, sininen tyyneyttä ja harmoniaa ja violetti sielua. Lipun valmistukseen liittyvistä käytännön syistä osa väreistä jäi pois. Nykyisin yleisimmin käytetyssä versiossa sateenkaarilipusta on kuusi raitaa.

Gilbert Bakerin alkuperäinen sateenkaarilippu. Pinkki ja turkoosi jäivät pian pois painoteknisistä syistä

Bakerin kuolemasta kertoi Twitterissä hänen ystävänsä Cleve Jones. Tarkempia yksityiskohtia Bakerin kuolemansyystä ei ole tiedossa.