Äänestys on nyt avattu ja voit äänestää sunnuntaihin 19. elokuuta kello 18 saakka. Voittajat julkistetaan QX Awards tapahtumassa lauantaina 25. elokuuta Gloriassa Helsingissä, tapahtumaan voi ostaa lippuja. Palkintojen jaon jälkeen ilta jatkuu villeillä bileillä aamuun asti.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT.

 

Mukana äänestyksessä ovat ensimmäistä kertaa Vuoden trans – ja Vuoden poliitikko -kategoriat. Lisäksi uutena yhteistyön muotona Seta nimesi suoraan äänestykseen ehdokkaat kategoriassa Vuoden lhbtiq-aktivisti.

– Setan mielestä on arvokasta, että QX haluaa nostaa esille ja palkita lhbtiq-aktivisteja. Tarvitsemme edelleen rohkeita toimijoita, jotka tekevät näkyväksi epäkohtia, joita sateenkaari-ihmisten oikeuksien esteinä on ja vaativat muutosta. He ovat usein myös esimerkkejä muille ja tekevät sateenkaari-ihmiset näkyviksi ja raivaavat tietä omissa yhteisöissään. Toivomme, että QX Awardsin myöntämä huomionosoitus voi toimia pienenä kannustuksena ja kiitoksena lhbtiq-aktivisteille.” toteaa  Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo.

Voit keskustella ehdokkaista ja kommentoida QX Awardsien muutoksia QX.fi:n Facebook-sivulla ja Twitterissä.

Tässä ovat vielä kaikki ehdokkaat kaikkiaan 15 kategoriassa.

Vuoden homo / bi

Yksi heistä on Vuoden homo, bi.

Antti Eho

DJ ja tuottaja, tuttu klubiskenestä jo 90-luvun lopulta alkaen. Uutena ammattina lähihoitaja. Nähty myös TV:ssä takavuosina Unelmakämpässä ja Muslimielämää -ohjelmissa. Tuottaa myös Suomen ainoaa queer radio-ohjelmaa MILKiä ja Rebels-klubia ja karhumiehille suunnattua Beards on Board -kesäristeilyä.

Elina Gustafsson

Ammatti nyrkkeilijä, MM-pronssimitalisti, EM-kultamitalisti. Puhunut avoimesti lesboudestaan ja kohtaamastaan homofobiasta ja kannustanut meitä kaikkia rohkeasti olemaan oma itsemme. Elina on Suomen suurimpia mitalitoivoja Tokion kesäolympialaisissa 2020.

Kristoffer Ignatius

TV-juontaja ja Poikientalon kummi ja vapaaehtoistyöntekijä. Puhuu homoudesta. Kertonut julkisuudessa avoimesti ulkonäköpaineistaan ja omasta kehostaan kokemastaan häpeästä. Esiintyi ilman rihman kiertämää ohjelmassa Riisutut ja Alastomat kundit lavalla musikaalirevyyssä. Kertonut myös parisuhteestaan avoimesti.

Janne Naakka

Janne on miesten muoti- ja lifestyleblogillaan yksi Suomen menestyneimpiä sometähtiä. Jannella on Instagrammissa 117 000 seuraajaa ja hänen videokanavallaan Youtubessa lähes 150 000 tilaajaa. Tubettaa välillä myös yhdessä poikakaverinsa Valtteri Sandbergin kanssa.

Kristiina Puukko

Kulttuurialan ammattilainen, joka on 15 vuoden aikana luonut yhteistyössä muun muassa hlbtiq-toimijoiden kanssa monenlaisia kohtaamisen areenoita: bileitä, teatteria, työpajoja, dragia, viihdettä ja taidetta. Hän työskentelee kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Kristiina on biseksuaali.

Joni Virtanen

Suomen ensimmäinen romanitaustainen drag queen. Hottikset-sarjassa nähty Joni kertoi avoimesti julkisuudessa, homona romaniyhteisössään kokemistaan ongelmista. Jonilla on myös blogi. Joni on usein nähty Seiskassa.

Vuoden trans

Panda Eriksson

Puhui avoimesti julkisuudessa muunsukupuolisuudestaan ja sen ongelmista tämän päivän yhteiskunnassa. Kulttuurituottaja, joka teki Turku Prideä. Panda oli myös kuntavaaliehdokkaana feministisestä puolueesta.

Sofia Immonen

Tuli tutuksi Hottikset- sarjasta ja kertoi avoimesti sukupuolenkorjaus-prosessistaan ja sen vaiheista mediassa, mikä herätti paljon huomiota ja osaltaan toi ajankohtaista ja asiaa yleiseen tietoisuuteen.

Jamie MacDonald

Kanadalainen Jamie on asunut Suomessa jo 15 vuotta ja hän on Vuoden koomikko 2016. Tekee stand uppia erittäin henkilökohtaisista aiheista. Veti viime vuonnakin mm. sarjan Feminist Comedy Night With Jamie MacDonald -iltoja.

Alexander Saloranta

Pesäpallon viisinkertainen Suomen mestari kertoi avoimesti julkisuuteen aloittavansa sukupuolenkorjauksen. Samalla se merkitsi ainakin uran siirtymistä pitkälle tauolle. Uutinen läpäisi kaikki valtakunnan tärkeimmät mediat ja on esimerkkitapaus rohkeudesta olla oma itsensä.

Demian Seesjärvi

Laulun ja äänen ammattilainen. Tehnyt uraauurtavaa tutkimusta transmiesten äänenmuutosta. Mukana Voice of Finlandissa, missä antoi kasvot transihmisyydelle ja transmiesten äänelle. Toteutti konsertin muutosmatkastaan.

Vuoden hetero

Maaret Kallio

Psykoterapeuttia, tietokirjailija ja seksuaaliterapeutti, HS:n bloggaajana ja kirjoittaja. Kirjoittaa myös homo- ja biseksuaalisuudesta faktapohjaisesti ja asiallisesti pyrkien hälventämään ennakkoluuloja ja leimaamista.

Dome Karukoski

Tom of Finland -elokuvan ohjaaja. Visuaalisesti näyttävä elokuva oli suursatsaus ja osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa. Se valittiin myös Suomen viralliseksi ehdokkaaksi Oscareihin.

Kai Sadinmaa

Pastori, joka vihki samaa sukupuolta olevan parin heti avioliittolain muutoksen tultua voimaan, vaikka se ei kirkon omien säännösten mukaan olekaan vielä sallittua. Sai teostaan hallinnollisen rangaistuksen.

Vuoden politiikko

Annu Kemppainen

Feministisen puolueen ehdokas kuntavaaleissa ja Helsingin tasa-arvotoimikunnan varajäsen. Vaalilupauksenaan vaati sukupuolineutraaleja tiloja kaikkiin julkisiin tiloihin.

Silvia Modig

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja. Teki kirjallisen kysymyksen hbtiq-turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta.

Noora Tapio

Ottaa vahvasti kantaa ihmisoikeusasioihin ja etenkin fasismia vastaan. Vasemmiston kaupunginvaltuutettu Tampereella, Hämeen ja Tampereen Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja.

Vuoden lhbtiq-aktivisti

Juuso Kekkonen

Koomikko on ravistellut hetero-, sukupuoli- ja parisuhdenormeja näytelmällään Outohomo ja vienyt esityksensä myös kouluihin.

Anne Olli

SapmiPride -aktivisti, on ollut mukana järjestämässä saamelaisten pridetapahtumaa ja tehnyt näkyväksi vähemmistön vähemmistöä eli saamelaisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Emil ja Olivia

Nostaneet esille transihmisten vanhemmuutta kertomalla omasta tiestään vanhemmuuteen YLElle tuotetussa vlogissa ja Mistä on pienet lapset tehty -dokumentissa.

 

Vuoden laulaja / näyttelijä / TV-persoona

Tero Hetero

Muunsukupuolinen rap-artisti, joka yhdistää elektronista tanssimusiikkia, hip hopia ja lyriikkaa ja luo tanssittavaa, kaunista ja nostattavaa musiikkia. Sukupuolen moninaisuus on asia, joka vahvasti näkyy ja kuuluu kaikessa.

Kristoffer Ignatius

Median monitoimija. Kertonut avoimesti parisuhteestaan ja ulkonäköpaineistaan. Esiintyi ja lauloi rohkeasti ilman rihman kiertämää Alastomat kundit lavalla musikaalirevyyssä.

Taisto Oksanen

Kokenut ammattilainen. Teki vahvan ja koskettavan roolin Tom of Finland -elokuvassa kaksoiselämää viettävänä upseerina.

Saara Aalto

Vuoden 2016 Vuoden homo oli paljon esillä brittien X Factor -menestyksensä jälkeen ja antoi kasvot ahkeralle, lahjakkaalle ja uutteralle menestyjälle, joka on yksi meistä.

Vuoden drag

Linnea von Kattendam

Ville Kekäläisen luoma hiukan erilainen drag-hahmo, modernilla ja omintakeisella otteella. Suorasukaista oivaltavaa stand-uppia jo vuodesta 2009. Villen tausta on teatterissa ja Linnean hahmossa tetraalisuus näkyy.

Sheila

Antti Taipale vietti 10-vuotisjuhlaa ja teki sen kunniaksi juhlakiertueen. Näkyi myös televisiossa Himavisassa kolmessa jaksossa ja sarjassa Ylpeästi erilaiset.

Tom of Puukko

Dragin ja burleskin kuuma liitto. Kristiina Puukko on “One of Tom’s men” ja ylpeä siitä. ”Mä oon aina halunnut päästä osalliseksi homoseksiä, kuten me kaikki.” Viihdyttää ja haastaa, tekee näkyväksi seksuaalisuuden sekä sukupuolen moninaisuutta ja performatiivisuutta. Edustaa harvemmin nähtyjä drag king -hahmoja.

Palkinto  lhbtqi-kulttuurin edistämisestä (henkilö)

Britney Sumell

kaksikymppinn tubettajatähti kertoo monipuolisesti, hauskasti ja lämmöllä elämästään transihmisenä ja nostaa esille myös transihmisten kohtaamia haasteita. Britneyn Youtube-kanavalla on yli 50 000 tilaajaa.

Emma Kantanen

Kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja peligraafikko. Pekingissä ollessaan hän löysi sieltä lesboyhteisön ja kuvitti kokemuksensa sarjakuviksi. Kiinnitti myös huomiota pelialan ongelmiin Suomessa: tasa-arvo ei ole Suomessa pelialalla selviö.

Kristiina Puukko

Tuottaja ja esiintyjä. Monen monta rautaa tulessa vuonna 2017: Drag Impro, Miss Gay Finland, Rainbow Speed Dating ja Gender Play – sukupuolen ilmaisua tutkiva työpaja sateenkaarinuorille.

Maimu Brushwood o.s. Huolirinta

Kuvataiteilija Timo Tähkäsen drag alter ego runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta aloitti 2017 runokiertuuensa vanhusten palvelukeskuksissa ja satuhetket lapsille.

 

Vuoden elokuva

A Moment in the Reeds

Draamaelokuva kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin, Janne Puustinen ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin, Boodi Kabbani, yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän, Mika Melender, johdolla päätyneet kunnostamaan. Ohjaus on Mikko Mäkelän.

Pihalla

Draamakomedias, jossa 17 vuotiaat itseään etsivät Miku ja Elias löytävät toisensa ja itsensä mökkikesän aikana. Suurin osa elokuvan tapahtumista perustuu oikeisiin tapahtumiin ja ihmisiin. Pääosia esittävät Mikko Kauppilla ja Valtteri Lehtinen, ohjaus on Nils-Erik Ekblomin.

Tom of Finland

Dome Karukosken ohjaama elokuva valloitti ympäri maailmaa, oli Suomen Oscar-ehdokas ja osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa. Pekka Strang ja Lauri Tilkanen ovat pääosissa Toukon ja Velin rooleissa. Elokuva kuljettaa Touko Laaksosen toisesta maailmansodasta AIDS-epidemiaan ja juhlituksi alakulttuurin sankariksi.

Vuoden mainos

ArlaLuonto+ Luonnollista

Minidokumenttisarja avasi oven kolmen suomalaisen elämään ja näyttää arjen sensuroimattomana. Tavallisten suomalaisten arki kuvattiin sellaisena kuin se on, vuorosanoja eikä filmejä ei käsikirjoitettu, koteja ei somistettu. Yhdessä jaksoista nähdään miespari Kalle ja Sami ja heidän pieni poikansa 3-vuotias Sisu. Perheen tarina kerrotaan kattavasti kampanjan sivuilla, mikä tuo mainokseen ihnhimillistä syvyyttä. Kyseessä oli Arla Luonto+ -jogurttien uusi konseptilanseeraus, jonka ideasta ja suunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto 358.

Jyväskylän Energia: Sähköä ilmassa

Instagrammiin ladattu mainos näyttää sängyllä sähäköinä kellivän nuoren miesparin. Postauksella markkinoitiin sähkösopimuksen päivittämistä ja arvontaa.

Kalevala Koru: #Kesyttämätön

Mainosvideossa nähdään erilaisia naisia elämän eri tilanteissa. Mukana on mm. transnainen ja naispari. “Me uskomme maailmaan, jossa jokainen saa toteuttaa itseään ja unelmiaan sellaisena kuin on”, kuvailee Kalevala Koru videota. Videon idea on korostaa vahvoja naisia, jotka kuuluvat yrityksen ytimeen. Kalevala Korun kumppaneina kampanjassa olivat mainostoimisto Ivalo ja tuotantotoimisto Mjölk.

I am Tom of Finland -kampanja

Kampanjan kuvageneraattorilla kuka tahansa voi tehdä Itsestään I am Tom of Finland -taidekuvan ja jakaa sen kavereilleen omissa somekanavissa hashtagilla #IAMTOMOFFINLAND. Tavoitteena oli luoda suomalaisille alusta ja työkaluja, joilla he voivat ilmaista tukensa tasa-arvoisuudelle ja elokuvan teemoille. Bussipysäkeillä nähtiin Suomen suurimmat julkkikset Tomppina.

Vuoden show, näytelmä

Alastomat Kundit Lavalla -musikaalirevyy

Katsojien vaatimusten ansiosta rempseä revyy palasi ja nähtiin homoyökerho Herculeksessa. Revyyn kappaleissa kosketellaan miehisen elämän eri puolia. On vaihtoehtoisia tapoja ansaita rahaa, voi olla alaston siivooja tai terhakka pornotähti. On vähän ongelmia kikulin kanssa pukuhuoneen hottisten läsnä ollessa. Lauletaan koskettava laulu rakkaalle ystävälle siellä jalkojen välissä. Ohjaus oli Jermo Grundströmin, koreografia ja musiikin sovitus Jyri Nummisen. Lavalla nähtiin Kristoffer Ignatius, Aleksi Parviainen, Valtteri Turunen, Ville Mustonen ja Kim Gustafsson. Tuotanto Bromance Productions Oy.

HGT 10 -festari

Helsingin Gayteatteri täytti 10 vuotta. Juhlan kunniaksi järjestetyllä minifestarilla nähtiin suosituimmat teokset: Olitko sinä? Homomman Suomen historia 2.0, Homokansan lauluja – Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa ja The Land of the Midnight Fun -musikaalikonsertti yhdessä Out ’n loud -kuoron kanssa.

Jemina – The Great American Show

Jyrki Karttusen luoma hahmo Jemina palasi valokeilaan uudella numerolla. 10 tanssijan nykytanssihow kertoo aikamme hirviöistä ja öykkärimäisyyksistä. Glitteri on halpaa, tekoripsiä käytetään vapaasti ja diiva on diivalle susi, kun jokainen haluaa oman 15-minuuttiaan kuuluisuutta universumin valokeilassa. Jyrki on tanssija ja Helsingin Kaupunginteatterin pääkoreografi.

Tom of Finland-musikaali

Turun kaupunginteatterin musikaalin ajatusleikkissä Tom of Finland ja hänen taiteensa ovat olleet maailmanlaajuisesti eräs suurimmista vaikuttajista homojen vapautumisessa ja tasa-arvoisemman aseman saavuttamisessa. Tompan maailmanvalloitus saa koomisia ja kuvitteellisiakin sävyjä. Teos antaa harvoin kuvatun näkökulman suomalaiseen elämänmenoon sota-ajalta viime vuosituhannen lopulle. Musikaalin sävelsivät Jussi Vahvaselkä ja Jori Sjöroos. Ohjaus ja koreografia oli Reija Wäreen, pääosassa oli Olli Rahkonen.

Vuoden kirja

Musta tulee isona valkoinen: Jani Toivola

Omaelämäkerrallinen teos pohtii yksilön oikeutta omaan tarinaan. Punaisena lankana on Janin matka isänsä synnyinseudulle Kenian maaseudulle. Jani käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin – kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi. Koskettava on myös kertomus siitä ensimmäisestä kerrasta.

Omenatarha eli kertomus huonoista miehistä: Artemis Kelosaari

1900-luvun alun Lontooseen sijoitettu avoimen homoeroottinen kertomus, jossa on vahvoja kauhu- ja fantasia-aineksia. Kauneus ja kauheus, unelmat ja maailman epäoikeudenmukaisuus, rakkaus ja oman edun tavoittelu kietoutuvat yhteen intensiiviseksi tarinaksi. Mikä on maankuulun mieskurtisaanin legendaaristen lemmenkykyjen hirvittävä salaisuus?

Salaisuuksin suljettu Kirjeiden Tom of Finland: Susanna Luoto

Homoerotiikan mestarin humaani ääni luotsaa moniulotteista henkilökuvaa miehestä, jonka me luulimme tuntevamme hänen kuvastostaan. Mittava kirjeenvaihto on tuhansien piirrosten veroinen. Toukon kirjeenvaihto kattaa vuodet 1940-1991. Niissä äänessä on veli, nuori sotilas, muusikko ja mainosmies mutta myös fetisisti, taiteilija, maailmanmatkaaja, ystävä, liikekumppani ja lopulta keuhkoahtaumasta kärsivä vanheneva mies.

Villiina ja Isosiskopakkaus: Katriina Rosavaara ja Reetta Niemensivu

Reipas ja lämminhenkinen kuvakirja Villiinasta, jolla on hieno lovi otsatukassa ja tuleva pikkusisarus hukassa. Villiinaa suututtaa, kun äidit vain tilailevat uusia vauvoja. Perhemuoto kuvataan lesboutta alleviivaamatta. Katriinan kirjoittaman vauhdikkaan tarinan Villiinalla on kaksi äitiä ja yksi pikkuinen mummo. Reetta on pistänyt kuvituksellaa Villiinan ja Jimin töppösiin vauhtia ja tempauksiin juuri sopivasti huumoria.

Zoo! Viraalit nerot: Kaj Korkea-aho & Ted Forsström

Lempeästi räävitön nuortenkirja. Voiko pahasta puheripulista kärsivä Atlas voittaa oppilaskunnan vaalit, kun vastassa on muskelimies Justus, jonka Youtube-video oman ahterin kärventämisestä on saanut peräti 150 000 katsojaa? Atlaksen sarjakuvasivustolla seuraajia taas on 15. Finlandia Junior ehdokas 2017. Suomenruotsalaisten kirjoittajien teos julkaistiin alunperin ruotsiksi.

 

Vuoden homoklubi (myös mixed)

Blow dtm: Kuukausittain DTM:ssä järjestettävä maskuliininen klubi-ilta, jonka musiikki painottuu uplifting houseen. Ilta lanseerattiin 2017 helmikuussa.

Kaiku: Respect each other and respect music. Mixed yökerho Kalliossa ei on käytännössä jatkuvaa erilaista klubi-iltaa ja se on rankattu Euroopan parhaiden yökerhojen listalle.

Leimarit: Yhdessä olemme edemmän – Leimaudu yhdenvertaiseksi Pirkanmaan SETA ry:n järjestämiä bileitä on vietetty Tampereella jo 30 vuotta. Kahdeksan kertaa vuodessa ilta kerää aina lähes viisi sataa kaikenikäistä juhlijaa ympäri Suomen. Illan nimi tulee sisäänpääsyleimoista leimautumalla tultiin ulos kaapista. Leimarit ovat Pirkanmaan Setan varainhankintaa.

Otso Helsinki: Its Hugging Good! Karhumiesten ja -mielisten oma pikku pesäkolo jossa juhlittiin 2017 yhteensä 9 kertaa. Malminrinteen Cafe Cavalier tarjosi hikistä, hekumallista ja hullunhauskaa perhefiilistä vailla vertaa

Pussytive: Klubi naisille, naistenmielisille ja ystäville eli ihan v*ttu kaikille. Lauha Haimilan järjestämä klubi aloitti vuonna 2012 ja on vieraillut eri lokaatioissa. 2017 Pussytive järjestettiin kahdesti.”

Muutama huomio tästä kategoriasta. Suomessa on tällä hetkellä kolme homoyökerhoa DTM, Mixei ja Hercules, lisäksi on mixed Kaiku. Kaikki homoyökerhot ovat jo voittaneet QX Gay Gaalassa. Halusimme kääntää katseen muihin yöelämän toimijoihin ja tukea ja kannustaa klubi-iltoja tekeviä toimijoita.

 

Vuoden baari, ravintola, kahvila

Bar Suxes, Turku: Tasa-arvon turvasatama Turun yöelämässä jo yli 10 vuotta. Baarituotteita, villiä tanssilattiameininkiä, karaokea ja ajoittain homokabareeta. Avoinna ihan joka ilta.

Bear Park Cafe “13″: Päiväkahviseuraa ja aamiasta koko päivän. Kallion pienestä gaykahvilasta on tullut varsinainen homokulttuurin hot spot. Kesäisin toiminta laajenee viereiseen Karhupuistoon lippakioskille.

Room Bulevard: Moderni suosittu baari Etelä-Helsingin sykkeessä. Terassi löytyy auringonottoa varten.

 

Vuoden Keep Up the Good Work (yhteisö, ryhmä)

Club la Persé: Kilpaili UMK:ssa ja tavoitteli euroviisuedustajan titteliä kappaleella My Little World. Ryhmän jäsenet ovat Pietari kaakkomäki aka Jean Michelle, Vesa Kemppainen aka Miss Lil’ 2.0, Jan Koskinen aka Mr Cunt ja Kirsi Nisonen aka Ellen Vivian. Klubikollektiivi on aktiivinen myös klubirintamalla.

Drag Me to Hell: House of Vanillan, House of Crackin, House of Jaahasin ja House of Auerin jäsenten muodostama, Lola Vanillan ja Lamey Crackhousen luotsaama kollektiivi. Jäseniä on kaikkiaan 35. 2017 tapahtumia oli kaikkiaan yhdeksän, mukaan lukien yhteistyö Rakkautta- ja Anarkiaa -festivaalin kanssa. Dragin ja burleskin yhdistelmä on queerlesque.

Helsinki Drag Battle: Antti Taipaleen ja Kaisa Vaineen ideoima ja Antin tuottama tapahtuma, jossa drag-kilpailu toteutetaan teatterin keinoin eikä voitto ole tärkein asia. Tapahtuma järjestetään vuosittain ja se on samalla näytönpaikka maskeerauksen ja  puvustuksen opiskelijoille, jotka ovat sitä mukana tekemässä.

Queertune: Helsingin gaykuoro Out ’n loud  ja lesbokuoro Kaupungin Naiset järjestivät ensimmäisen  pohjoismaisen LHBTIQ-kuorofestivaalin 29.9.–1.10.2017 Helsingissä. Tapahtuman tuottajina toimivat Makla Krés Laine, Pasi Risberg, Ulla Engman ja Satu Järvinen. Festivaali kokosi yhteen 11 kuoroa ja 300 laulajaa eri pohjoismaista. Suomessa aloitettu kuorotapahtuma järjestetään ensi vuonna Tukholmassa ja vuonna 2021 Kööpenhaminassa.

 

QX AWARDS ON MYÖS VILLIT JATKOBILEET!

Haluamme QX Awardsien kautta ottaa aktiivisemman roolin myös edistää, tukea ja jopa luoda uutta häpemätöntä hbtiq-kulttuuria – emme pelkästään juhlistaa ja palkita.

Paul Parker
Yhtenä osana tätä muutosta ovat QX Awardsien häpeämättömät jatkobileet, jotka alkavat Gloriassa heti palkintojen jaon pääyttyä. Jatkobileissä juhlitaan 80-luvun alun undergroundin homodiscon hengessä ja musiikki on yksinomaan siitä teemasta.

Esiintyjäksi tulee legendaarinen Paul Parker USA:sta. Paul tunnetaan etenkin äänenä Patrick Cowleyn klassisten klubihittien takaa. Cowleyhän oli ensimmäisiä AIDSin uhreja ja uutinen hänen menehtymisestään siihen oli lööpeissä täälläkin. Bileiden tematiikassa palaamme aikaan ennen sitä, ennenkuin AIDSin tuoma häpeä lankesi meidän kaikkien riesaksi. Bileet on nimetty Tom of Finlandin mukaan, koska se sopii ko. aikakauteen ja koska ToF-aiheisia asioita on ehdolla niin monessa kategoriassa.

QX Awards 2018 lauantaina 25. elokuuta Gloria kulttuuriareenassa Pieni Roobertinkatu 12, 00120 Helsinki. Ovet klo 19, QX Awards alkaa kello 20 ja After Party noin kello 22 alkaen samoissa tiloissa. Liput 12,50 €, Tiketissä 14 € (lipun hinta sisältää narikan). 

Lisätiedot QX Awardsin tapahtumasivulla Facebookissa, jatkobileet häpeämättömässä gay-klubiteemassa.

QX Awardsin aihetunniste on #qxawards.