Poliisi löysi hälytyksen saatuaan 13. kesäkuuta aamuyöllä Vantaan Hakunilassa 1994 syntyneen henkilön ruumiin. Uhri oli tapettu keittiöveitsellä omassa asunnossaan. Poliisi tiedotti asiasta kuukauden viiveellä ja ilmoittaa kyseessä olleen kahden entuudestaan toisilleen tutun miehen välinen riitatilanne. Epäilty on saatu kiinni ja hän on myöntänyt teon. Esitutkinta on vielä kesken.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Transfeminiinit ry:n julkaiseman Facebook-päivityksen mukaan uhri oli transnainen, eikä mies, kuten poliisi ja media kertovat.

”Uhri oli 26-vuotias transnainen, nuoren kauniin naisen näköinen, ei lainkaan miestä muistuttava, mutta nähtävästi vielä miehen hetulla meidän ihmisoikeuksia rikkovan translainssädännön takia”, päivityksessä todetaan.

Transfeminiinit pitää poliisin toimintaa transfobisena, koska tiedottaminen unohdettiin ja tiedotettaessa puhuttiin miehistä. Poliisin olisi tullut tiedottaa nopeammin ja selvemmin.

Järjestö muistuttaa, että ”transnainen ei koskaan ole ”mies” vaikka hetu mitä sanoisi”.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää tutkinnan ollessa kesken, Mutta Transfeminiinit kertoo todentaneensa  useista lähteistä uhrin henkilöllisyyden.

Poliisi on kertonut tiedotuksen viivästymisen syyksi unohduksen.

– Poliisin tiedottamiseen pitäisi saada ohjeistus, sillä on aivan käsittämätöntä, että sukupuoli tiedotetaan hetun mukaan eikä sen, miten henkilö on oikeasti elänyt. Vaihtoehtoisesti sen voisi vain jättää kokonaan poiskin, kommentoi transfeminiinien yhdistyksen puheenjohtaja Tanja von Knorring MTV Uutisille.

Transnainen on joutunut henkirikoksen uhriksi, jo kesäkuun 12. päivä. Suomen nähtävästi ensimmäinen transhenkilöön…

Publicerat av Transfeminiinit ry Fredag 17 juli 2020