Hän saattaa olla gayikoni, mutta juuri nyt hän ei saa pisteitä hlbtq-yhteisöltä. 76-vuotias näyttelijätär ja laulaja on vastatuulessa Twitterissä, kun moni tulkitsi hänen twiittinsä transfobiseksi.

Midler ei kaihda poliittisia kannanottoja sosiaalisissa medioissa ja hän muun muassa voimakkaasti arvostellut Roe vs. Wade-tuomiota ja puolustanut amerikkalaisten naisten aborttioikeutta.

Mutta Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä 4. heinäkuuta julkaistu twiitti ei lämmittänyt Midlerin faneja.

”MAILMAN NAISET! Meiltä ollaan viemässä oikeutta omiin vartaloihimme, elämiimme ja jopa nimeemme! Meitä ei enää kutsuta ”naisiksi”, meitä kutsutaan ”synnyttäjiksi” tai ”menstruoijiksi” ja jopa ”vaginallisiksi”! Älä anna heidän poistaa sinua! Jokainen ihminen maan päällä on sinulle velkaa!”

Twiitin kommenttointi on ollut ristiriitaista ja moni arvostelee tähteä transihmisten poissulkemisesta, kirjoittaa Hollywood Reporter. Osa on jo nimennyt Midlerin TERFiksi (”trans exclusionary reactionary feminist”, termi, jonk J.K. Rowling nykyään hyvin tuntee) ja uhkaa boikotoida hänen tulevaa elokuvaansa Hocus Pocus 2.

Midler itse kommentoi samana yönä saamaansa kritiikkiä:

” En tarkoittanut poissulkea transihmisiä tai olla transfobinen, kyse ei ole siitä. Kyse on siitä, että naiset – kaikki naiset – ovat saaneet ottaa vastaan paskaa kivikaudesta alkaen”.

”Olen taistellut vähemmistöjen puolesta niin kauan kuin muistan. 60 vuotta rakkautta ja huolta ja haluat ohittaa sen kaiken twiitin takia, joka vahingossa suututti nuo samat ihmiset”.

Bette Midler