Kallioon vasta viime kesänä avattu Kvääristö lopetti toimintansa eiliseen. Tieto ilmoitettiin ravintolan sosiaalisen median sivuilla, mutta syytä lopettamiselle ei kerrottu.

Kvääristö ehti olla avoinna vain kahdeksan kuukautta. Instagrammissa Kvääristön kuvaus on Turvalliseman tilan kuppila. Avaamista edeltävän tiedotteen mukaan se oli suunnattu ”sateenkaareville naisille, sukupuolivähemmistöille ja heidän ystävilleen”. Ravintolaprojektin toteuttamiseksi kerättiin joukkorahoitus, jota saatiinkin lähes 50 000 euroa. Rahoituskampanjaan osallistujilta kartoitettiin odotuksia ja tarpeita baari- ja kahvilakulttuurille.

Syksyllä vielä Kvääristön toimintaan suunniteltiin laajentaa mm. lounastarjoiluun.

– Tarjoamme tälle yhteisölle tilan, jossa voi olla oma itsenä ja ilmaista itseään ilman, että joku tuomitsee. Tällaista on kaivattu tosi paljon, ravintolapäällikkö Jesmaine Lefrancois kertoi tuolloin Helsingin Uutisille.

Vasta tammikuun lopulla Helsingin kaupunki myönsi Kvääristölle Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2022 -kunniamaininnan. Kvääristössä on järjestetty paljon erilaisia tapahtumia, ja siitä on muodostunut monimuotoisen kulttuurin tärkeä uusi keskus Helsinkiin, todetaan perusteluista kaupungin sivuilla.

Sosiaalisessa mediassa monet totesivat jäävänsä kaipaamaan Kvääristöä.

Yksi Kvääristön perustajakolmikosta, Ellen Kantola on tuotantotalouden insinööri, hän teki diplomityönsä Kvääristöön liittyen, jossa tutki verkkoyhteisön rakentamista palvelun yhteyteen. Viime kesänä hän arveli, että verkkkoyhteisö voisi onnistuessaan tuoda ravintolalle lisää asiakkaita. Silloin kaikki näytti vielä lupaavalta.