QX Förlag AB perustettiin 1995 tarkoituksena luoda media sateenkaariyhteisölle.

QX Förlag aloitti suomenkielisen toimintansa vuonna 2000, nettiyhteisö Qruiser.comin perustamisen yhteydessä.

QX:n suomenkielinen toiminta koostuu nettilehdestä QX.fi, nettiyhteisöstä Qruiser.com, nettikauppa QX Shopista ja QX GayMapin suomenkielisestä versiosta.

Vuodesta 2014 lähtien QX Förlag om järjestänyt vuosittaisen QX GayGaalan Helsingissä. Gaalan tuottajana toimii Sami Montell ja Sami työskentelee myös QX.fi:n toimittajana.

QX Förlag julkaisee myös ruotsiksi kuukausittaista QX-paperilehteä. Lehti on noudettavissa ilmaiseksi valikoiduista osoitteista Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Maarianhaminassa. Se on myös luettavissa sähköisesti osoitteessa Issuuu.com.

GayMap Online on julkaistu vuodesta 2008 lähtien ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, saksaksi, norjaksi ja tanskaksi. Tapahtumien järjestäjät voivat päivittää QX:n lukijoita kiinnostavia tapahtumia GayMap:iin. Sieltä löytyy myös päivittäin kasvava opas gay- ja gay-ystävällisiin hotelleihin, ravintoloihin ja baareihin ympäri maailmaa. Luo käyttäjätili ja lisää tapahtumasi: Luo käyttäjätili Kirjaudu sisään: Kirjaudu sisään

QX Förlagin vastaava päätoimittaja on Jon Voss.

Mainos- ja yhteistyökysymyksissä voit ottaa yhteyttä markkinointiosastoomme:

Myyntipäällikkö Suomi – Sami Montell, +358 (0)40 57 55 980

Markkinointipäällikkö – Ulrika Lahne, +46 (0)8-4424950

Mainokset/Key Account Manager – Jonas Persson, +46 (0)8-4424952

Puhelinvaihde: +46 (0)8-720 30 01

Osoite: QX.se, Box 17 218, 104 62 Stockholm Sweden

QX.se lukijamäärää mitataan viikottain Cxensen toimesta ja se löytyy osoitteesta Kiaindex

 

Qruiser.com

Nettiyhteisö Qruiser perustettiin kesäkuussa 2000. Sivustosta tuli pian suosittu tapaamispaikka hbtq-henkilöille. Vuonna 2016 sivustolla oli noin 90 000 aktiivista käyttäjää enimmäkseen Ruotsista ja Suomesta. Qruiser löytyy ruotsin ja suomen lisäksi englanniksi, norjaksi, tanskaksi ja saksaksi. Kirjaudu sisään.

QX Shop

QX Shop on ollut toiminnassa jo vuodesta 1995. Tällä hetkellä myynnissä on useita satoja sateenkaariyhteisöön liittyviä tuotteita. Asiakkaisiimme lukeutuu kuntia, maakuntia (Ruotsissa), järjestöjä, Pride-festivaaleja, poliittisia puolueita sekä yrityksiä. Sateenkaariliput, pinssit ja muut sateenkaarikoristeet ovat tavallisimpia tuotteitamme. QX Shop on nettikauppa, mutta tiettyjen Pride-festivaalien yhteydessä on suuri osa valikoimastamme saatavilla myös paikan päällä.

Tämän lisäksi QX Shopilla on syksyn 2016 mittauksen mukaan noin 20 000 yksityisasiakasta. Nettikauppa löytyy ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Täältä pääset QX Shopiin 

QX GayGaala

Vuodesta 2014 lähtien QX GayGaala on järjestetty myös Helsingissä. Gaala järjestetään helmikuussa ja tuottajana toimii Sami Montell.

QX Förlag järjesti ensimmäisen Gaygaalan Ruotsissa vuonna 1999. Gaala nostaa esiin ja juhlistaa menneen vuoden tapahtumia, joilla on yhteys sateenkaariyhteisöön. Gaala järjestetään vuosittain helmikuussa ja on viime vuosina lähetetty Ruotsin televisiossa. QXGayGalan tuottajana toimii Anders Öhrman.

QX Förlag lyhyesti

QX Förlag perustettiin vuonna 1995 noin 30 yksityishenkilön toimesta. Tarkoituksena oli taata riippumattoman gaymedian saatavuus Ruotsissa sen jälkeen kun Rosa Triangeln –säätiö oli lakkautettu. Rosa Triangeln oli julkaissut Reporter-lehteä.

Kustantamon perustaksi muodostui ilmaislehti QX, jota oli alettu julkaisemaan Reporter-lehden liitteenä helmikuussa 1995. Ensimmäinen itsenäinen QX-numero ilmestyi lokakuussa 1995

Vuonna 1997 käynnistettiin nettisivu QX.se, minkä tarkoituksena oli jakaa informaatiota ja uutisia.

Nettiyhteisö Qruiser aloitti toimintansa heinäkuussa 2000.

Qruiserin kautta QX suorittaa ajoittain kohderyhmätutkimuksia.

Vuodesta 1996 lähtien QX Förlag on julkaissut Tukholman QXGayMap-kartan englanniksi.

Vuodesta 1999 lähtien QX on järjestänyt helmikuussa vuosittaisen Gaygaalan. Gaygaala on tapahtuma minne QX-lehden ja QX.se:n lukijat asettavat ehdokkaita ja äänestävät voittajat eri kategorioissa. Kategorioita ovat muun muassa Vuoden Homo, -Bi, -Trans, Hetero, Biisi, jne.

Vuodesta 2014 lähtien QX on järjestänyt Gaygaalan myös Helsingissä.

QX Förlagin omistaa noin 50 sateenkaariyhteisön aktiivia.

QX Förlagin hallitusta johtaa Nicke Johansson.

Yrityksen VD on Jon Voss.

QX Förlag on myös aiemmin julkaissut lesbo- ja binaisille suunnattua Corky-lehteä sekä muodista kiinnostuneille homo- ja bimiehille suunnattua Straight-lehteä. Corky-lehteä julkaistiin 4 numeroa ja Straight-lehteä 13 numeroa kunnes ne lakkautettiin taloudellisesti kannattamattomina. Corky toimi nettisivustona vuoteen 2007 saakka ja QX.se:n uudistuksen myötä Corky lakkautettiin vuonna 2008. QX-lehdestä julkaistiin myös 4 numeroa tanskaksi vuonna 2006.