Make Me Feel on Janelle Monáen tuore sinkkujulkaisu hänen tulossa olevalta kolmannelta studioalbumiltaan Dirty Computer. Musiikkivideo julkaistuun viime viikolla ja jo miljoonat ovat sen nähneet.

Alan Fergusonin ohjaama video on fantasiamaisen värikäs, tanssi tietenkin ilmeikästä – ja tarinan biseksuaalisuus on se juttu. Videolla nähdään ”biseksuaalinen valaistus”, viime vuoden lopulla lanseerattu termi tarkoittaa otosta, jossa hahmo on valaistu toiselta puolelta syvän sinisillä väreillä ja toiselta puolen vahvalla purppuralla, muistuttaa Vulture. Valaistus on jyrkkä ja kämppiäkin se on – mutta se edustaa myös biseksuaalien pride-lipun värejä.

Uutta on se, että video onnistuu kuvaamaan biseksuaalisuutta yliseksualisoimatta sitä. Video esittää Monáen ja Tessa Thompsonin bileillan klubilla, joka näyttää olevan maailman koolein, kirjoittaa Elle.

Monaelle tyypillistä futurista funkkia edustava biisi, jytkyttää eteenpäin peräänantamattolla draivilla.

Bisexual.org -sivustolla videota ylistetään biseksuaalisuuden anthemina. ”Video on binaisille, jotka haluavat ottaa seksuaalisuutensa omakseen, se ei ole tehty miehen katseelle”.

Sen sijaan, että tuotaisiin esiin biseksuaalisuuden haasteita ja ongelmia, painopiste on nyt leikkisyydessä. Seksuaalisuus voi olla ja sen tulisikin olla leikkisää.