Norjan viisuedustaja 21-vuotias norjalais-italialainen on kuudentena Euroviisut 2023:n voittotaulukossa. QX tapasi Alessandran ennen Euroviisuviikkoa.

Miten Queen of Kings syntyi?
– Kirjoitimme sen syyskuussa 2022 Melodi Grand Prixia [Norjan viisukarsinta] varten ja lähetimme sen sisään. Se on kuulostanut koko ajan samalta, löysimme ikäänkuin oikean bilepop-soundin, ja sitten ei ollut aikaa tehdä muutoksia.

Joidenkin mielestä siinä on yhtäläisyyksiä Klara Hammarströmin Run To The Hillsin kanssa…
– Olen kuullut sen, mutta en ollut kuullut Klaran Klaran kappaletta ennen oman laulumme kirjoittamista. Ymmärrän, että ihmiset ajattelevat niiden olevan samanlaisia, koska ne ovat samaa genreä, mutta melodiat ovat täysin erilaisia ​​ja muusikko kyllä sen erottaa.

Mistä muista kappaleista pidit Norjan karsinnoissa?
– Pidin Ulrikken kappaleesta Honestly. Ja JONE ja Silke Ekkon Inne Megistä. Mutta pidinkin useimmista kappaleista. Kun sitä oppii tuntemaan kappaleiden takana olevat ihmiset, lopulta ajattelee, että kaikki ne ovat hyviä.

Onko lisää kappaleita valmiina ja kuulostavatko ne kilpailulaulultasi?
– Alessandra laulajana kuulostaa erilaiselta musiikillisesti, mutta se on aina poweria ja tieto siitä, että saat rakastaa ketä haluat ja voiman löytämisestä omasta itsestä. Itserakkaudesta kertovista lauluista on pulaa.

Oletko kertonut, että olet bi, pitääkö se paikkansa?
– Olisin luultavasti sanonut panseksuaali, jos sitä olisi minulta kysytty tänään. Uskon rakkauteen ja olen mieleltäni avoin seksuaalisen vetovoiman suhteen. Minusta ihmisten ei pitäisi lokeroida itseään niin paljon.

Vähän kuin Loreen, joka sanoo, Love is Where You Find it?
– Voi kuinka hienoa, sanooko hän niin? Amazing. Kyllä, se vähän niin on.

Mitä mieltä olet Loreenista?
– Rakastan häntä. Hän on maaginen siinä, mitä hän tekee ja kuinka hän esittää laulunsa. En olisi koskaan siellä missä nyt olen, jos Loreen ei olisi mennyt eedellä. Hän on niin uskomattoman lahjakas. Minulla on aina ollut sellainen tunne, että jonain päivänä olen vielä mukana Euroviisuissa ja nyt olen siellä samana vuonaa Loreenin kanssa. Se on ihan sairasta.

Mutta oletko avoin seksietiketistäsi?
– Kirjoitan siitä lauluja. Puhun täysin avoimesti siitä, että pidän sekä tytöistä että pojista. Italialainen isäni ja pari naispuolista ystävää Italiassa eivät kuitenkaan siitä tiedä. Siellä on vaikeampaa tulla hyväksytyksi tuollaisesta, mutta selvitän asian heille kun tapaan heidät. Haluan tehdä sen kasvokkain, koska asia on tärkeän he kuulevat sen minulta.

Mikä on suhteesi Italiaan?
– Olen tuntenut olevani hieman loukussa kylässä Italiassa, josta olen kotoisin, mutta nyt minun on parempi ja kukoistan enemmän. Norjassa voin hengittää ”puhdasta” ilmaa Norjassa ja olen siellä avoimempi ja vapaampi. Se ei ole Italian syy, vaan pikemminkin suhde, joka minulla on siellä oleviin ihmisiin ja millainen olin nuorempana.

Mitkä ovat norjalaiset viisusuosikkisi?
Rybakin Fairytale. Että ihmiset vielä laulavat sitä laulua… Ja tietysti Keiinon Spirit In The Sky. Viisut ovat menneet varsin hyvin sekä Norjassa että Skandinaviassa vuosien varrella.

Lopuksi sinun oli käytettävä laulua korjaavaa autotunea voisiko se olla haitaksi Liverpoolissa?
– Ei. Autotune voi aiheuttaa sen, että virheen sattuessa, koko laulu ”korjautuu” väärin. Minun kappaleessani se asettaa sävyn, ettei äänestäni tule ”jazzia”, ​​koska se ei sovi tähän kappaleeseen. Ja se ei ole helppo kappale laulaa, koska tanssin laulaessani. Mutta minä pärjään kyllä, lupaan.