Sampo Marjomaa julkaisi uutta musiikkia Saint Shadow -nimellä. Englanninkielinen Neon Star flirttailee videollaan 80-luvun Bladerunner –elokuvan kaltaisissa scifi-tunnelmissa. Ja videolla kaksi miestä flirttailevat ja toteuttavat vähintään bromancen.

Muusikon tiedotteen mukaan pari viikkoa sitten julkaistu kappele käsittelee mielenterveysteemaa ja koneen ihmisyyttä LGBT-viitekehyksellä.

Marjomaa lienee suurelle yleisölle tutuin edesmenneestä Hauskat Kotivideot-sarjastaan, ehkä myös monista musiikki-, media- ja taideprojekteistaan.

Saint Shadow on Marjomaan sooloprojekti ja single Neon Star on syntynyt yhteisyössä tuottaja-säveltäjän Joni Borodavkinin kanssa.

– AI:stä ja keinoälystä puhutaan paljon; halusin tehdä videon, joka kysyy miltä koneesta tuntuu ensimmäinen humaani brutaali menetys tai sydänsurun tunne? Tarinassa androidihahmoni muistelee omistajansa / puolisonsa (Jonathan Maxwell) kanssa elettyjä kauniita hetkiä.

Sampo Marjamaa on Saint Shadow, sylissään Jonathan Maxwell.

– Itselläni oli Covidin jälkeen ja yllättävien elämäntilanteiden muutosten takia synkkä syksy. Uskon että se tunne välittyy niin musiikista kuin videostakin. Toivottavasti tämä projekti herättää keskustelua etenkin miesten mielenterveydestä ja siitä että on ok sanoa, ettei ole ok, ja että toivoa on aina.”

Marjomaa on ohjannut videon yhdessä Kalle Jurvelinin kanssa.

– Video on tyyliltään retrofuturistinen eli siellä kohtaavat menneisyys ja tulevaisuus. Halusin että Blade Runner ja suomalainen saunaestetiikka törmäävät yhteen surullisen androidin tarinassa.