Tiistai-illalla loppuunmyytyyn Tahdon2013 –kampanjan tukikonserttiin Tavastialle kerääntyi hyväntuulisia kansalaisia. Konsertti alkoi klassisella homonumerolla, kun lavalle astui drag artisti Pola Ivanka tulkiten Shirley Basseyta.  I Am What I Am oli loistava aloitus Tahdon2013 -tukikonsertille.

 

 

Kuva: Karo Holmberg

 

Tilaisuuden juonsivat Krisse Salminen ja Riku Nieminen, jotka esitysten välillä nostattivat rennosti ja rempseästi tunnelmaa humoristisilla spiikeillä. Illan mittava artistikaarti esitti kukin kolme tai neljä kappaletta.

Politiikkaa ei konsertin aikana juurikaan tarjoiltu. Tämä lienee nähtävissä viestinä siitä, että emme tahdo nimetä vihollisia, olemmehan rakkauden asialla. Tahdon2013 –kampanjan mediapäällikkö Saija Viitala ja puheenjohtaja Senni Moilanen astuivat lavalle lyhyeksi hetkeksi konsertin puolivälin paikkeilla. Saija ja Senni kehottivat jokaista läsnäolijaa feissaamaan kampanjan puolesta, jotta tasa-arvoinen avioliittolaki saadaan läpi ja villitsivät yleisön TAH-DON vuorohuudantaan.

Ensimmäiset suuret suosionosoitukset yleisöltä sai kolmantena artistina lavalle saapunut Pariisin Kevät ja myöhemmin yleisön tunnelmat sähköistyivät erityisesti Scandinavian Music Groupin ja PMMP:n noustessa lavalle.

PMMP omisti laulunsa Jeesus ei tule oletko valmis kampanjan vastustajille. PMMP:llä oli kokoonpanossaan mukana kolmen nuoren naisen muodostama hieno jousitrio, joka toi esitykseen uutta ilmettä. Sympaattisen Annan esitys oli illan ehdotonta kärkeä ja Illanpilaaja kappaleen hän omisti ”nimeämättömille tahoille”.

Riku Nieminen saatiin myös innostettua Munamiehen rooliin ja sehän villitsi yleisön hurjaan huutoon. Riku osallistui myös Olavi Uusivirran hyvin energiseen esitykseen laulamalla Olavin kanssa poski poskea vasten . Olavin esitys päättyikin suukkoon Rikun kanssa. PMMP ei jäänyt kakkoseksi, kun laulajat Paula Vesala ja Mira Luoti suutelivat toisiaan PMMP:n esityksen päätteeksi.

Tahdon 2013 –konsertti oli hyvin lämminhenkinen ja ilon täyttämä tapahtuma. Valtaosiltaan yleisö oli naispuolisia parikymppisiä kansalaisia, miehet olivat vähemmistössä.

Tahdon2013 –tukikonsertin esiintyjät olivat: Pola Ivanka, Kerkko Koskinen Kollektiivi, Pariisin Kevät, Reino Nordin, Scandinavian Music Group, Anna Puu, Olavi Uusivirta , PMMP, Roope Salminen & Koirat ja Timi Lexikon.

 

 

Reino Nordin.

Scandinavian Music Group.

Anna Puun esitys oli sympaattinen ja koskettava.

Olavi Uusivirta.

Tahdon2013 -kampanjan taustavoimia puhuttelemassa yleisöä.

Roope Salminen ja Koirat.