Miehen kulli on tärkeä elin. Sitä on historian aikana pidetty maskuliinisen vallan symbolina, mutta on se paljon muutakin. Se on miehuuden symboli, miehen paras kaveri sekä ennen kaikkea seksinautinnon saamisessa ja antamisessa keskeinen väline. Lisäksi sillä on itsetunnon kannalta tärkeä merkitys. Esteettisiä näkökohtiakaan ei sovi sivuuttaa. Sen toimintahäiriö saattaa tuntua katastrofaaliselta.

Symbolisuus liittyy pitkälti kullin kokoon. Teinipojat stressaavat sen pituudesta – olenko riittävästi mies? Ei ole kysymys anatomiasta, vaan minäkuvasta. Pojilla identiteetti fokusoituu pitkälti haarojen väliin, toisin kuin tytöillä. Pienelläkin pärjää, sanotaan. Mutta totuus on, että kaveriporukoissa erikoisison omistava kundi on legendaarisessa maineessa. Mediassa näkee juttuja, joissa naiset kertovat, miten ylisuuri penis tekee kipeää ja muutakin hankaluutta. Tällä ehkä pyritään vain selittämään pois ison ihannointia. Parhaimmassa asemassa lienee (X)L:n omistaja. Vaikkei minulla ole omakohtaista kokemusta asiasta olekaan, niin uskoisin naisen tyydytyksen tulevan siitä, kun mies täyttää hänet ja venyttää sopivasti. Ei ole kivaa, jos tuntuu yhtä vähän kuin koivuhalkoa porttikongissa heiluttaisi tai sitten toisessa ääripäässä paikat repeävät ja kipeää tekee.

Kulli on pojan paras kaveri jo pienestä asti. Löydettyään jalkojensa välistä jännän ulokkeen poika vetelee ja esittelee sitä ylpeänä. Murrosikä on kullin kulta-aikaa. Teinipoika vatkaa sitä parhaimmillaan 2-3 kertaa päivässä. Poika iloitsee, kun on kasvanut mieheksi, oma kulli alkaa tuntua entistä rakkaammalta. Se on oma pikku kaveri, joka kulkee aina uskollisesti mukana. Seksielämän alkaessa kulli pääsee tositoimiin ja työntyy ihan uusiin paikkoihin, suuhun, tytön jalkojen väliin ja vaikka minne! Pikku kaverin seikkailuretket ovat nyt todella päässeet vauhtiin. Seksinautinto saadaan ja annetaan keskeisesti kullin avulla.

Kullin estetiikasta mielipiteet vaihtelevat. Elimiähän löytyy moneen lähtöön, aina vaatimattomista maalaistapeista tosi uljaisiin ja näyttäviin kulleihin. Kauneus ei ole kuitenkaan koosta kiinni, vaan se kiiluu katsojan silmissä.

Kullin pilkkaaminen ja halventaminen sekä yleisellä että yksityisellä tasolla tuntuu miehestä tosi pahalta. Parasta kaveria kun ei sovi mollata. Heitot tyyliin ”miehen elin on kyllä tosi ällöttävä” tai ”sehän on ihan surkean pieni” vievät miehen mielen maahan. Monet miehen kaipaavat päinvastoin kovasti kehuja ja kiitoksia kullilleen. Tilanne on aivan katastrofaalinen, jos se ei seiso. Siinä ei ole kysymys pelkästä käyttökelvottomuudesta, vaan tilanne on verrattavissa vaikkapa siihen, kun auto sammuisi moottoritielle.