Helsinki Pride -tapahtuma on julkistanut ohjelmansa. Tapahtumia on reilut 150. Ensimmäistä kertaa Helsinki Pride ulottuu myös Helsingin rajojen ulkopuolelle. Espossa Lippulaivan kirjastossa on viikoittain satutunti lapsille ja perheille. Setan nuorisotoimikunta järjetää 26. kesäkuuta Drag on myös nuorten laji -tapahtuman. Edellä mainitut voi nähdä pridehengessä tehtynä kannanottona äärioikeiston ja konservatiivien ja vanhoillisten uskovaisten puheenvuoroihin meillä ja maailmalla, joissa vaaditaan drag-taiteen ja -esiintyjien pitämistä poissa lasten silmistä. Prideviikon tullen Drag satuhetkiä nähdään muuallakin.

Sen sijaan tänäkään kesänä homomiehille ei ole nimetty mitään ohjelmaa. Ei myöskään biseksuaaleille.

Pridekulkue on tuttuun tapaan viikko juhannuksesta eli lauantaina 1. heinäkuuta klo 12. Kulkueen reitti ja kokoontumispaikka julkistetaan myöhemmin. Sen jälkeen on perinteinen puistojuhla Kaivopuistossa, missä tänä vuonna voi juhlia sunnuntaille helposti, sillä pääjuhla pidetään Kaivohuoneella, senkin ohjelma julkistetaan myöhemmin.

Tapahtumat alkavat heti tänään. Virallinen pride-toimipaikka Klaus K on tänään mahdollisuus sukeltaa drag-taiteeseen. Siellä alkaa Antti Taipaleen eli dragqueen Sheilan Drag Love Club. Sheila nähdään kesällä, myös pridejen aikaan Drag Leidit Levällään –kiertueella yhdessä Pola Ivankan eli Mika Tepsan kanssa.

Helsinki Priden virallisia avajaisia vietetään perjantaina 2. kesäkuuta. Avajaisbileet pidetään Valkoisessa salissa klo 19-04. Iltaa vetävät Cristal Snow ja Markku Haussila ja sen aikana nähdään dragia ja DJ-vetoista musiikkia. Mukana ovat NikoLa, Miss B, Lola Lorenzo ja Kelet, Lonely Hearts Club, DJ Coco Ninja, Pietari Jean-Jean ja Mr A.