Pandemian vuoksi väliin jäi kaksi pridekesää. Se on osaltaan vaikuttanut siihen, että Helsinki Pride yhteisö ry:llä on vapaata omaa pääomaa 513 000 euroa.

Helsinki Pride -tapahtuman varainhankintaa on jo useamman vuoden tehnyt ammattihenkilö. Muutos on merkittävä sitä edeltävään aikaan, jolloin varainhankinta oli tapahtumaa tekevien usein vuosittain vaihtuvien vapaaehtoisten taitojen varassa. Tapahtuman kumppanit sponsoroivat tapahtumaa myös koronavuosina.

– Mahdollinen ylijäämä käytetään yleishyödyllisen yhdistyksen toiminnan tarkoitukseen ja ylijäämällä turvataan myös tulevien Pride-tapahtumien järjestäminen, totesi Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen Talouselämälle.

Talouselämä, jonka jutun myös Kauppalehti on julkaissut, tuo esiin erityisesti julkisen sektorin Helsinki Pride -yhteisölle maksamat summat. Viime vuonna Helsingin kaupunki maksoi kaikkinensa lähes 200 000 euroa (193 310 €).

Helsinki Pride yhteisö ry kertoo sivuillaan tekevänsä töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen. Yhdistyksen strategiassa sanotaan, että se keskittyy toiminnassaan kaikkein haavoittuvampiin jäseniinsä, mikä siis avattuna tarkoittaa sukupuolivähemmistöjä eli trans- ja ei-binäärien ihmisten oikeuksia ja asemaa, lisäksi yhdistys nostaa sivuillaan esiin hlbt-nuoret ja -turvapaikanhakijat.