Patrick Tiainen osallistui viikonloppuna Tallinan Priden ohjelmaan. Hänellä oli puhe Baltic Pride -tapahtuman päätöspäivän tilaisuudessa gaybaari Bar X:ssä.

Kyseessä oli Viron gay-kristittyjen tuottama tapahtuma, jonka puhujaksi pastorina toimiva Tiainen oli kutsuttu.

Sunnuntain iltapäivällä alkaneeseen tilaisuuteen saapui sen alettua julkisuuteen kerrottujen tietojen mukaan nuori, hyvin pukeutunut ja venäjää puhunut mies, joka oli aivan selvinpäin. Pian saavuttuaan mies hyökkäsi Tiaisen kimppuun. Mies käytti myös veistä.

Hyökkääjän kerrotaan tapahtuman järjestäjän mukaan olleen Venäjän kansalainen ja hänen huutaneen jumalan vihaavan homoseksuaaleja. Poliisin kertoman mukaan hyökkääjä on 25-vuotias.

Hyökkääjä saatiin pysäytettyä muiden läsnäolijoiden ja henkilökunnan toimesta ja hänet saatiin pidettyä kiinni, kunnes poliisi saapui paikalle.

Tiainen ja kaksi muuta vietiin ambulanssilla sairalaan.

Tiainen kertoo sosiaalisen median julkisissa päivityksissää, että onnistui estämään puukotuksen kädellään. Puukko osui kuitenkin käsivarteen ja silmäkulmaan: ”Haavat on tikattu, mutta kasvojen luita on sirpaleina”.

Tallinnan pridekulkue sujui ilman yhteenottoja ja keräsi aiempaa enemmän väkeä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Baltic Pride (@balticpride) jakama julkaisu

Tiainen kertoi käymistään eheytyshoidoista vasta muutama päivä aiemmin MTV:lla Tositarinoita elämästä –dokumentissa.

– Minusta lähdettiin rakentamaan jotain epäaitoa. Valheellisen ajatusmaailman ja identiteetin purkaminen on vaatinut valtavasti työtä.