Moninkertainen Oscar-ehdokas Glenn Close oli Helsingissä viime viikonloppuna, eli Helsinki Priden aikaan. Instagramiin Close päivitti videota paraatista ja kuvia Stockmannin prideaiheisista näyteikkunoista ja kehui tekstissä avoimuutta täällä.

”Helsinki on ylpeä Pridesta. Lippuja on kaikkialla. Koen oloni täällä innoistavana ja lohdullisena enemmistön omaksuessa ja juhlistaessa monimuotoisuutta. Valitsen uskoa, että amerikkalaisten enemmistö tuntee samoin. Hassua … olen vähemmän ahdistunut täällä.

Helsinki Pride antoi kiitoksensa kommenteissa ja moni suomalainen myös kotimaisen Priden esiin nostamisesta.

Close vastasi myös yhteen kommenttiin, jossa häntä arvosteltiin oman maansa mollaamisesta. ”Miksi sinun pitää mennä äärimmäisyyksiin”. Close kirjoitti: ”Terveeseen yhteiskuntaan kuuluuvat he, jotka kyseenalaistavat ja kannattavat keskustelua”.

Vaarallinen suhde (1987) elokuvassa näytellyt Close on nykyisellään hyvin näkyvä liittolainen hlbtq-ihmisille, kyseessä oli toinen sateenkaariaiheinen Insta-päivitys kahden viikon sisään.

16. kesäkuuta Close latasi valokuvan itsestään sateenkaarilipun alla tekstillä: ”Olemme kaikki tässä yhdessä. Olen täynnä PRIDEA ja seison hlbtq+ -ytheisön takana 100%:sti nyt ja ikuisesti”.