Cannesin filmifestivaaleilla näki päivänvalon myös ranskalainen homoeroottinen elokuva Muukalaiset järvellä (L’Inconnu du lac).

Kiehtova ja oivaltava kuvaus homomiehistä tapahtuu kesäisissä järvimaisemissa. Komea Franck (Pierre Deladoncchamps) pysäköi autonsa, kävelee rannalle, riisuutuu ja lähtee uimaan. Vedessä ollessaan hän huomaa Henrin (Patrick D’Assumcao), tanakan keski-ikäisen miehen, joka istuu kaukana muista aurinkoa palvovista ja enimmäkseen alastomista miehistä. Franck liittyy Henrin seuraan, kunnes keskeyttää keskustelun ja lähtee läheiseen metsään lihaksikkaan ja viiksekkään Michelin (Christophe Pauo) perään.

Näin elokuvan peruskaava on nopeasti ja tehokkaasti esitetty. Henristä tulee Franckin säännöllinen keskustelukumppani seuraaville muutamalle päivälle. Michel on Franckin intohimon kohde, vaikka Michelilla onkin kiire peuhata pusikossa toisen miehen kanssa.

Elokuvan ohjaaja Alan Guiraudie tutkii yhtäältä eroja ystävyyden, kumppanuuden ja henkisen siteen ja toisaalta seksin ja ruumiillisen yhteyden välillä.

Elokuvan alastonkohtaukset alleviivaavat elokuvan pohjavireen, tarpeen luopua kaikista naamioista, jotta löytyisi se todellinen ja kestävä side toiseen ihmiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=0xqO5_H4Rpo

Lue koko arvostelu