Ainakin osa yli kolmekymppisistä saattaa muistaa tämän aikansa somehitin.

Vuonna 2007 päivänvalon nähnyt kotimainen lyhytelokuva Kaveri kertoo raavaiden miesten kokeilusta homoseksin parissa.

Ohjaus on Teemu Nikin ja käsikirjoittajana hänen kanssaan oli Jani Pösö. Rooleissa nähdään Matti OnnismaaJouko Puolanto. Yllättyneen puolison roolin tekee Elina Knihtilä.

”Minä olen aina miettinyt, että miltäköhän se tuntuu, kun pannaan perseeseen”, näin kuuluu elokuvan ensimmäinen repliikki. Sitten ollaankin jo kontallaan.

”Kaveri syntyi niinkuin elokuvat eivät yleensä synny. Tuskailemamme hankala mainoselokuvakäsikirjoitus muuttui yllättäen loistavaksi lyhytelokuvakäsikijoitukseksi”, kerrotaan elokuvan Facebook-sivulla.

”Näyttelijät lupautuivat mukaan heti idean kuultuaan. Ohjaajan harras toive oli, että “herran tähden lukekaa nyt edes käsis ensin”. Kumma kyllä, käsikirjoituksen lukemisen jälkeen näyttelijät olivat aiheesta vieläkin enemmän innoissaan”.

Rohkea ja hauska lyhytelokuva voitti joitakin palkintoja; Juryn erikoispalkinnon Seatlen kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja se oli Daryl’s Hard Liquor And Porn Film festivaalin Ulkomainen suosikkielokuva. Se nähtiin myös Sundancessa 2008.