Internet ja sosiaalinen media hallitsevat elämäämme. Nettideittailu on tavallista. Joillekin internet ja verkossa esitelty oma vartalo tarjoaa satunnaisen seuran haun lisäksi narsistista mielihyvää, toisille se on loppumaton aarreaitta tirkistelylle. Näin kuvaa Antonio Da Silva lyhyelokuvaansa PIX.

 

Taiteilija koosti PIX-videon 2500 homomiehen kuvista. Salamanvälkkeen tahtiin vaihtuvat toisiinsa lomittuvat kuvat muodostavat yhdessä yhden vartalon kuvan. Da Silva haluaa herättää videota katsovan homomiehen ajattelemaan.

Onko homon pakko paljastaa kroppansa?

 

Peili, kännykkä, paljastettu ylävartalo ja lupaus nautinnosta ilman sitoumuksia on deittailussa tämän päivän homokäyttäytymisen synonyymi. Mutta onko näin pakko olla, vai onko se vain väliaikainen ja tarpeellinen vaihe homomiehen elämässä? Johtaako tälläinen homojen nettikäyttäytyminen parempaan viestintään vai eristääkö se homot siitä normaalista, mitä olemme yrittäneet tavoittaa kaikki nämä vuodet?

 

Onko kohtaaminen tunnetasolla korvautunut tarpeella painaa kännykkäsovelluksen näytä lisää miehiä -painiketta uudelleen ja uudelleen?

 

PIX näyttää kolmessa minuutissa, mitä sosiaalisen median himojen torilla tapahtuu.

https://vimeo.com/95116889

PIX on katsottavissa kokonaisuudessaan Antonio Da Silvan nettisivulla.