Suomen kansainvälisesti ehkä tunnetuimmasta kuvataiteilijasta Touko Laaksosesta kertovan elokuvan pääosien esittäjät julkistettiin eilen Berliinin elokuvajuhlilla.

Kuva: ToF-elokuvan lehdistötilaisuus Berliinissä. Vasemmallta Pekka Strang, Dome Karukoski, Lauri Tilkanen. Kuvakaappaus/YouTube.

 

 

Touko Laaksosta esittää Pekka Strang ja Laaksosen rakastajaa Lauri Tilkanen. Dome Karukosken ohjaama elokuva kertoo Touko Laaksosen tarinan usealla eri vuosikymmenen aikana. Elokuvaa on valmisteltu neljä vuotta ja se valmistuu ensi vuoden helmikuussa.

Elokuva on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Tästä huolimatta elokuva tähtää myös kansainvälisille markkinoille ja siinä puhutaan osittain myös englantia. Elokuvan budjetti on arviolta 3,8 miljoonaa euroa ja on Suomen suurimpia elokuvatuotantoja. Kotimaisen rahoituksen lisäksi, mukana ovat Ruotsin ja Tanskan elokuvasäätiöt ja yleisradioyhtiöt, rahaa on saatu myös Saksasta.

Lehdistötilaisuudessa ohjaaja Dome Karukoski totesi, että Strangin ja Tilkasen yhteispeli castingissä oli erittäin eroottista.

Elokuva on erittäin odotettu ja roolijulkistukset on noteerattu mediassa kattavasti. Odotamme elokuvaa innolla!

Lähteet: Lehdistötilaisuus, HS.fi