”Olet sekaisin!” ”Biseksuaalit pelkäävät sitoutumista”.”Tuo on vain välivaihe”. Nämä ovat muutamia solvauksia, joille brittäläinen bi-mies Lewis Oakley on altistunut.

Tutkimuksen mukaan (The Bisexuality Report) biseksuaalien merkittävin terveysriski kohdistuu mielenterveyteen. Masennus, ahdistus itsetuhoisuus ja itsemurha on biseksuaaleilla muita todennäköisempi. Tutkimuksen mukaan tämä liittyy kielteisiin asenteisiin, joita ihmisillä biseksuaaleista on ja jotka he biseksuaaleihin kohdistavat.

Oakley halusi visualisoida solvaukset, jotta ihmiset ymmärtäisivät, mitä tekevät. ”Joskus tarvitaan näkyvä muistutus siitä, mitä teemme, tällaisia kommentteja me biseksuaalit saamme kuulla jokaine päivä. Joskus pitää ottaa peili ja näyttää seuraukset yhteiskunnalle”, sanoi Lewis brittien Metrolle.

Lewis toivoo, että valokuvasarja näyttää ihmisille, minkä vahingon inhottavilla sanoilla voi saada aikaan. Kuvaaja Tom Dingley kertoo kuvasarjan ideana olleen projisointi, ihmisten yleisesti käyttämät solvaukset heijastettiin Lewisin vartalolle. Käytetyt kommentit vaihtelevat harkitsemattomista kysymyksistä vakavampiin loukkauksiin, joita biseksuaalit saavat kuulla.

Biseksuaalien pilkkaaminen voi tuntua kevyeltä jutulta, mutta tutkimustulokset ovat järkyttäviä. Biseksuaalien miesten itsemurhariski on 6.3 kertaa korkeampi kuin heteromiehillä. Bi-miehet ovat myös homomiehiä heikommassa asemassa. Bi-miehet tulevat  50% todennäköisemmin elämään köyhyydessä verrattuna homomiehiin. Homomiehiin ja lesboihin verrattuna bi-miehet pysyttelevät työpaikalla ennemmin kaapissa.

Biseksuaalisuus on miehillä yleisempää kuin homous

Lewis muistuttaa, että tutkimusten mukaan miehet ovat todennäköisemmin biseksuaaleja kuin homoja. ”Ensimmäisenä ei pitäisi kysyä, kummasta pidät enemmän, eikä väittää, että homoksi sinäkin vielä päädyt. On musertavaa, miten monta kertaa tyttöystävälleni on sanottu, että tulen lopulta jättämään hänet miehen takia.”

Bi-miehiä ammutaan kahdella tykillä, toteaa Lewis.” Suuri joukko sekä heteroista että homoista uskoo, että biseksuaalit harrastavat irtosuhteita, olemme vain sekaisin, että meille ei yksinkertaisesti vain riitä yksi kumppani. Nämä olettamukset eivät pidä paikkaansa ja toivon, että ihmiset näkevät nämä kuvat ja kysyvät itseltään, miksi heillä on näin ikävä käsitys biseksuaaleista”.

Projektin kuvat ovat katsottavissa Lewisin kotisivulla.