Helsingin Gayteatteri on luonut ammattilaisten teatterintekijöiden, ohjaajien ja muusikoiden sekä harrastajien yhteistyönä unohtumattomia, sateenkaaren kaikissa väreissä näyttäytyviä esityksiä jo kymmenen vuoden ajan. Juhlan kunniaksi järjestetään näyttely ja esitetään teatterin suosikkiesitykset HGT 10 – minifestarilla 22.-24.11.2017 Kanneltalossa.

Festivaalilla esitettävät teokset ovat: Olitko sinä? Homomman Suomen historia 2.0, Homokansan lauluja – Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa, The Land of the Midnight Fun -musikaalikonsertti yhdessä Out ’n loud -kuoron kanssa. Lisäksi koko festivaalin ajan ja aina 16.12. saakka on katsottavissa Suvaitsemattomuuden hautajaiset -näyttely.

Helsingin Gayteatteri HGT ry:n tarkoituksena on tukea seksuaalivähemmistöjen teatteritoimintaa ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa teatteritaiteen keinoin. Yhdistys tekee tunnetuksi seksuaalivähemmistö-taiteilijoiden tuotantoa; näytelmiä, käsikirjoituksia, musiikkia ja runoja.

HGT on kantaesittänyt Suomessa useampia teoksia sekä tuottanut omia teatteritekstejä, musiikkia ja tanssikoreografioita. Esitysten tyylit ovat vaihdelleet musikaalista draamaan ja komediaan, usein tyylilajeja iloisesti sekoittaen. Vakituista henkilökuntaa yhdistyksellä ei ole. Jäseniä teatterilla on noin 30.