Drag–performanssitaiteen ilottelujuhla ja leikkimielinen kilpailu Helsinki Drag Battle järjestetään kolmatta kertaa 13.4.2018 Helsingissä. Mukana viisi täysin uutta alalle pyrkivää ja kolme jo uraa tehnyttä drag-artistia. Lavalla nähdään runsas kattaus drag-taiteen eri tyylilajeja.

Kilpailijat ovat Peter JuhanLuka TienhaaraLady ClapbackLinnea von Kattendam, Ghastly Business, Pola IvankaXeniaLa Dame Blanche.

Linnea von Kattendam on jo kokeneempi ammattilainen ja keikkaillut pian kymmenen vuoden ajan. Myös Pola Ivanka aloitti uransa jo 90-luvulla ja esiintyi tuolloin ahkerasti. Luka Tienhaara taas on Suomen nuorin drag-artisti.

Tapahtuman juontajana ja tuottajana toimii drag taiteen veteraani Sheila sekä radiojuontaja Clarissa Jäärni.

Tähtituomaristossa nähdään Liisa Akimoff, laulaja Krista Siegfrids, kauneusbloggaaja Miia Ezen, käsikirjoittaja ja tuottaja Elias Koskimies, Youtube-tähti Papananaama eli Sini Laitinen, luonnonsuojelija sekä LL:n susiryhmän puheenjohtajana Mari Nyyssölä-Kiisla.

Helsinki Drag Battle aloitti 2015 Helsinki Make-Up Eventin iltajuhlana, jossa Stadin aikuisopiston ja -ammattiopiston oppilaat saattoivat suorittaa näyttötukintonsa livenä suoraan tuotanno haasteiden keskellä. Drag Battle puolustaa sukupuolen ja ihmisyyden moninaisuutta viihteen ja taiteen keinoin. Drag taide sekoittaa sukupuolen representaatiot ja päästää ulkopiinan taakse nauttimaan henkilön omasta virtaavasta ja luovasta energiasta.

Illassa on kyse yhteistyöstä ilman rajoja, siinä puhalletaan yhteen hiileen. Näistä elementeistä syntyy näyttävä koko illan teos, jossa kaikki ovat tasavertaisia, vaikka kilpailu kyseessä onkin. Yleisön ja tuomareiden yhteispisteillä valitaan yksi voittaja, joka saa itselleen näyttämötaiteiden jumalan – Dionysoksen – viitan, sekä kruunun.

Drag Battlen ovat luoneet Kaisa Vanne, joka opettaa teatterimaskeerausta Stadin Aikuisopistolla ja  Antti Taipale,  joka on esiintynyt drag-artisti Sheilana jo yli 10 vuotta. Taipale opiskelee teatteri- ja musiikkitiedettä Helsingin Yliopistossa ja tutkii opinnoissaan drag-taidemuodon syntyä, kehitystä ja tulevaisuutta.

”Kun asioita tehdään ilolla, täydestä sydämestä ja luottaen asioiden järjestymiseen, saadaan aikaan ihmeitä,” Kaisa Vanne toteaa. ”Kun teemme töitä leikkien, avautuvat mielen kahleet ja vapautuu luovaa energiaa, jolloin lopputulos voi olla mitä vaan.”

”On tärkeää muistaa se, että yhteen hiileen puhaltamalla ja yhteistyöllä voidaan synnyttää jotain aivan uutta. Drag voi olla mitä vaan, tarvitaan vain avoin ja rajaton mieli”, Taipale huomauttaa.

 

Helsinki Drag Battle Virgin Oil co. ravintolassa 13.4.2018, showtime klo 19:00, ovet 17:30. Liput ennakkoon 24,50€ www.tiketti.fi ja Virgin Oil 22€. Ovelta ennen esitystä 25€. Osoite: Kaivopiha, Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki. Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivulta.