Tämä A Star is Bornin neljäs tulkinta on todellakin Oscar-ainesta ja oli jo aikakin uuden sukupolven nähdä tähden syttyvän. Aikaisemmat versiot ovat vuosilta 1937, 1954 ja 1976, jolloin gayikoni Barbra Streisand nähtiin pääroolissa tähtenä. Nyt samassa roolissa nähdään jälleen gayikoni, itse Lady Gaga.

Bradley Cooperin esittämä alkoholisoitunut rocktähtu Jackson näkee sattumalta Lady Gagan esittämän tarjoilijan Allyn drag queenien kanssa tämän keikalla yhdellä homoklubilla Los Angelesissa ja yhden yhteisen yön jälkeen mies on täysin hänen lumoissaan. Rakkaus on sekä romanttista että musiikillista ja pian Jackson on tullut luoneeksi supertähden. Mutta kun yksi tähti syttyy, toinen sammuu …

Lady Gaga on jumalainen Allynä. Hän varastaa jokaisen kohtauksen, missä hän on. Poissa ovat hallitsevat maneerit, jotka saivat meidät epäilemään, että hänestä ei olisi kunnon näyttelijäksi, kun näimme hänet vampyyrikreivittärenä American Horror Storyssa. Hän tekee Allysta lihaa ja verta ja katsoja elää hänen kanssaan jokaisen lyhyenkin hetken. Hän on lumoava, vahva ja nenäkäs, mutta samanaikaisesti hieman ujo ja arkailee lahjojaan.Yksinkertaisesti hän on inhimillinen. Elokuvassa hän myös näyttää, että hän on yksi aikamme parhaimmista ja karismaattisimmista laulajista. Hänen laulunsa aikana vapisen. Erityisen maaginen on Always Remember Us This Way.

Yksi seikka elokuvassa kuitenkin häiritsee. Ally lyö läpi Jacksonin avulla vahvoilla ballaidella loistavalla singer/songwriterina. Mutta kun hänestä tulee soololaulaja, hänestä tehdäänkin tyypillinen poptähden elokuvakarikatyyri taustatanssijoilla ja neonvaatteilla. Hänestä tulee puolittain yhdenlainen levy-yhtiön tuote. Tämä ei istu ollenkaan siihen vahvan naisen hahmoon, mitä Ally edustaa kun hän rohkealla temperamentillaan nousee puolustamaan itseään ja läheisiään sekä Jacksonilta että muilta, jotka haluavat hänelle tai hänen läheisilleen pahaa. Tämän päivän musiikki-ilmastossa olisi alkuperäis-Ally ollut uskottavampi lanseerattava kuin hitti-poptähti oranssilla tukalla ja värikkäissä vaatteissa. Mutta, elokuva onnistuu välttämään pahimmat karikot ja Gagan avulla se onnistuu lopulta hyvin.

Elokuva ei kulje kaikkein tyyppillisimpien dramaturgisten valintojen kautta ja on hienoa, että siinä hypätään yli kohtaukset, joita katsoja odotti tulevaksi, ne kuitenkin kerrotaan tarinassa nätisti rivien välissä. Ja on todella hauskaa nähdä RuPauls Drag Race-tähdet Shangela ja Willem kahdessa ei ihan niin pienessä sivuroolissa. He ovat upeita esittäessään kahta dragiä Gagan gay-/drag- baarissa – ei siis transbaarissa, kuten joissain lehdissä on mainittu. Kaksikko onnistuu irrottamaan paritkin hyvät naurut charmillaan ja nokkeluudellaan.

A Star is Born ei ole mikään jumalallinen mestariteos, mutta se on todella hyvin kerrottu rakkaustarina joka liikuttaa ja tuntuu aidolta. Me, jotka rakastamme laulajattaren musiikkia pidämme peukalomme pystyssä, että hän ei menetä kiinnostustaan näyttelemiseen, sillä A Star is Born osoittaa, että Lady Gaga ja näytteleminen ovat ihan jotain muuta kuin Bad Romance.

A Star is Born on Suomen ensi-illassa 19. lokakuuta.