Helsingin gaykuoro Out ’n loud kuoronjohtaja vaihtuu Hilkka Kangasniemestä Aleksi Vaskoon.

Helsingin gaykuoro Out ’n loudille alkaa uusi aika, kun kuoronjohtaja vaihtuu. Kymmenen vuotta kuoroa johtanutta Hilkka Kangasniemeä seuraa Aleksi Vasko.

Kangasniemen aikana kuoro on esiintynyt kansainvälisillä Various Voices  lhbtq-kuorofestivaaleilla, vieraillut  Pride-tapahtumissa kotimaassa ja Tallinnassa, esiintynyt Ylen televisioimassa Helsingin kaupungin uudenvuoden vastaanottojuhlassa ja tehnyt oman levyn. Viime vuonna kuoro oli järjestämässä Helsinkiin ensimmäistä pohjoismaista lhbtq-kuorofestivaalia Queertunea, josta se palkittiin QX Awardsilla.

Kangasniemi kokee, että kuoron kanssa työskentely on antanut uskomattoman paljon oppia elämästä, ihmisyydestä, musiikista ja johtajuudesta.

– Muusikkona ja opettajana koen erittäin palkitsevana sen, että Out´n loud on ollut niin motivoitunut oppimaan. Siksi myös kuoro on kehittynyt viime aikoina valtavasti.

Jokainen kuoronjohtaja rakentaa Kangasniemen mukaan oman tapansa työskennellä. Hän uskoo, että uuden johtajan kokemukset erilaisista yhtye- ja kuorokuvioista ovat hyödyksi.

– Kova työ ja humoristinen heittäytyminen. Se yhdistelmä on omassa työssäni tuonut parhaan tuloksen.

Aleksi Vasko on ehtinyt saada muutaman kuukauden tuntuman Out ’n loudin johtamiseen. Kuoro on Vaskolle entuudestaan tuttu, sillä hänen maisterityönsä aiheena oli kuoroharrastuksen merkitys gaykuorossa laulavalle ja tutkimuskohteena Suomen ensimmäinen ja ainoa gaykuoro Out ’n loud.

– Tutkimustyö oli kiehtovaa ja opin paljon Out ’n loudin toimintatavoista ja ideologiasta. Nyt pääsen itse toteuttamaan niitä ja viemään kuoron toimintaa eteenpäin.

Vasko katsoo, että kuoroyhteisöllä on tärkeä merkitys niin kuorolaisille kuin laajemmin yhteiskunnallisesti. Hänen mukaansa kuoro voi toimia voimauttavana ja osallistavana ryhmänä, josta kannattaa ottaa kaikki ilo irti.

Tämä ei rajoitu vain laulajiin vaan myös yleisö voi saada ainutlaatuisia kokemuksia Out ’n loudin matkassa.

Kuoron tahtipuikon heiluttaja vaihtuu kirjaimellisesti lauantaina 17.11.2018 konsertissa, jonka nimenä on kaksikieliselle gaykuorolle sopiva Jos haluat miehen… Åh, en sån karl! Illan kuluessa saamme kuulla valittuja paloja ja kohokohtia Hilkka Kangasniemen ja kuoron 10-vuotistaipaleelta yhdessä Aleksi Vaskon ohjelmistoon tuomien aivan uusien makupalojen kanssa.

Konsertti alkaa klo 18.00 Balderin Salissa (Aleksanterinkatu 12, Helsinki). Liput 15 € / 12 €, lisätiedot kuoron sivulla.