Ensimmäistä kertaa värilliset lhbtq-hahmot olivat televisiossa yleisempiä kuin valkoiset. GLAADin raportin Where We Are on TV mukaan värillisiä hahmoja nähtiin 50 prosenttia, valkoisia 49 prosenttia. Muutos on suuri ja merkittävä – ja nopea, sillä vielä edellisenä vuonna valkoisten osuus oli 77 prosenttia.

TV:n näkökulma laajenee yleisemminkin. Nyt television hahmoista 8,8 prosenttia oli lhbtq-ihmisiä, kun aikaisemmin meitä oli vain 6,4 prosenttia hahmoista. Etenkin trans- ja bi-hahmot ovat saaneet lisää näkyvyyttä, kuten myös hiv-positiiviset.

Vähemmistöämme edustavat hahmot eivät kuitenkaan jakaudu televisiossa tasaisesti. Valtaosa lhbtq-hahmoista nähtiin striimauspalvelu Netflixin ohjelmissa, ei siis tavanomaisilla kanavilla.

Sarah Kate Ellis, GLAADin puheenjohtaja iloitsee representaation parantumisesta televisiossa ja kertoo miten tärkeätä se on:

– Lhbtq-vastaisen politiikan lisääntyessä ympäri maailman me tarvitsemme näitä tarinoita enemmän kuin koskaan rakentamaan ymmärrystä ja hyväksyntää.

– Sitä paitsi, sarjat joissa on suurempi joukko lhbtq-hahmoja saavat paremmat katsojaluvut, Supergirl, Will & Grace, Empire ja How to get away with murder ovat kaikki sarjoja, joilla on miljoonia katsojia. Se kertoo siitä, että yleisöä kiinnostavat uudet näkökulmat ja kertomukset.

GLAAD on tehnyt Where We Are on TV -raportin vuosittain 2005 alkaen. Tarkoitukena on kasvattaa tietoisuutta siitä, miten hahmojen moninaisuus esitetään televisiossa.