A Moment in the Reeds kilpailee British Independent Film Awards -palkinnosta. Lisäksi elokuvan tähdet Janne Puustinen ja Boodi Kabbani palkittiin viikonloppuna yhteisellä parhaan miesnäyttelijän palkinnolla New Yorkissa Nordic International Film Festivalilla. Puustista ja Kabbania kuvailtiin “dynaamiseksi ja tunteelliseksi duoksi, joka kantaa intiimiä tarinaa halullaan ymmärtää toisiaan ja ympäröivää maailmaa”. Nordic International Film Festival on suurin Euroopan ulkopuolella järjestettävä pohjoismaisen elokuvan festivaali. A Moment in the Reeds edusti Suomea pohjoismaisten pitkien elokuvien kilpasarjassa.

A Moment in the Reeds kerää kansainvälistä suitsutusta

Suomalais-brittiläinen yhteistuotanto A Moment in the Reeds kerää kansainvälistä suitsutusta. Kahden miehen välistä rakkautta kuvaava elokuva on valittu British Independent Film Awards -ehdokkaaksi. Lisäksi elokuvan tähdet Janne Puustinen ja Boodi Kabbani palkittiin sunnuntaina New Yorkissa Nordic International Film Festivalilla.

Mikko Mäkelän esikoisohjaus on valittu British Independent Film Awards (BIFA) -ehdokkaaksi. Elokuva on ehdolla Discovery-kategoriassa, jossa palkitaan “innovaatiota, vision ainutlaatuisuutta, elokuvallista omaleimaisuutta ja rohkeutta ottaa riskejä”. Palkinnosta kilpailevat elokuvat, jotka on tehty alle £500 000 budjetilla. British Independent Film Awards -palkinnot jaetaan Lontoossa 2.12.

 

A Moment in the Reeds kertoo ajankohtaisesti rakkaudesta, ennakkoluuloista ja vapauden etsimisestä. Pariisiin opiskelemaan muuttanut Leevi (Puustinen) palaa kesäksi Suomeen avustamaan isäänsä kesämökin kunnostamisessa. Työssä auttamaan on palkattu myös hiljattain Syyriasta saapunut turvapaikanhakija Tareq (Kabbani), joka herättää isässä epäluuloja. Kun työasiat vievät isän kaupunkiin, kehittyy Leevin ja Tareqin välille vahva yhteys.

Elokuva tulee myös online-palveluihin

A Moment in the Reeds on nähty jo yli 60 festivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa (mm. BFI London Film Festival, Göteborgin elokuvajuhlat ja Seattle International Film Festival). Suomessa se sai teatteriensi-iltansa 29.6. Elokuva on nyt vuokrattavissa Elisa Viihteessä, ja se on marraskuun mittaan saatavilla myös muista VOD-palveluista (iTunes, Google Play, SF Anytime, Telian vuokraamo, Plejmo ja Watson). Elokuva julkaistaan DVD:llä kuun lopulla.