Pet Shop Boysin lyriikoita julkaistiin marraskuun 1. päivä kirjana. Teos on nimeltään One Hundred Lyrics and a Poem.

Teokseen on koottu Pet Shop Boysien lauluista ne, joiden Neil Tennant ajatteli näyttävän parhaalta kirjoitettuna. Mukana eivät siis ole Heart, Love etc tai Shopping. Teos sisältää alustuksena olevan esseen ja kommenttiosion. Mukana ovat superhittien sanat, kuten it’s a Sin ja harvinaisemmat sinkkujen B-puolet, kuten The Ghost of Myself, missä Tennant muistelee elämäänsä tyttöystävänsä kanssa 70-luvun lopulla ennen kaapista tuloaan.

Tennant on kirjoittanut lauluja läpi elämänsä.  Ensin teinihippinä ja sitten toisena Pet Shop Boyn jäsenenä. The Guardianin haastattelussa Tennant paljastaa vaikutteidensa lähteet.

– Muistan poikana kuulleeni The Beatlesin Stawberry Fields Foreverin ja lukeneeni John Lennonin selityksen, miten hän halusi kappaleen kuulostavat kuin keskustelulta ja sillä oli minuun todella suuri vaikutus.

– Ja muistan lukeneeni Frank Sinatran haastattelun, missä hän sanoi, että sanoitukset pitäisi aina muotoilla kuin keskustelu. Olen aina yrittänyt tehdä niin.

– Ei ehkä tule ajatelleeksi, että maailman paras sanoittaja on Madonna, mutta hän saa aina korostuksen oikealle tavulle.

Tennant tapasi Chris Lowen 1981 sähkökaupassa. Lowe oli silloin arkkitehtuuriopiskelija ja Tennant tulisi seuraavana vuonna aloittamaan pop-heti Smash Hitsin toimittajana. Miehet tahtoivat, että Pet Shop Boysin musiikissa olisi silloin pelottavasta ja kiehtovasta New Yorkista tulevien elektron, hi-NRGin ja hip-hopin raaka jännitys.

– Aina kun 80-luvun alkupuolella lähti takaisin New Yorkista sitä oli, että ”Wau, selvisin vielä tämän matkan”.

Pet Shop Boysin sanoitukset ovat kuitenkin olleet selvästi englantilaisia, joskus suoria, jopa banaaleja, mutta useimmiten hauskoja ja tarkkanäköisiä. Näkökulma on ollut paljon laajempi kuin pop-kappaleissa yleensä.

Tennant kertoo, että Aids-kriisi vaikutti vahvasti moniin sanoituksiin Pet Shop Boysin menestykkeimmällä kaudella. Aika, jolloin hän vietti ison osan aikaansa sairaalassa katsoen ystävänsä menehtymistä Aidsiin. Christopher Dowellia muistetaankin kolmessa kappaleessa, joista yksi on Being Boring.

Tennant tuli kaapista 1994.

– 80- ja 90-luvuilla oli iso juttu olla homo. Tiesin, että yleisössä oli paljon naisia ja tyttöjä, joten sitä halusi pitää kaikki mukana. Rehellisesti sanottuna, jattelen yhä niin kuin kirjoitan. Myöskään en kirjoita omasta elämästäni sillä tavalla kuin useimmat, elleivät kaikki laulajat nykyään tekevät. Joskus ajattelen, missä tässä on runous.

Kirjan ainoa runo käsittelee kuolemaa. Tennant tuli kuuluisaksi 31-vuotiaana. Hän on nyt 64. Kolme lauluista käsittelee hautajaisia, joita Tennant kertoo tänä vuonna olleen useita.

One Hundred Lyrics and a Poem on ainakin tällä hetkellä loppunut Pet Shop Boysin omasta verkkokaupasta, sitä ainakin oli myynnissä myös muissa kaupoissa.