A Moment in the Reeds on nähty lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa. Elokuva sai teatteriensi-iltansa Suomessa 29.6. ja on nyt katsottavissa useammissa suoratoistopalveluissa. Jussi-ehdokkuus tuli Boodi Kabbanille parhaasta miessivuosasta.

Elokuva kertoo rakkaudesta, ennakkoluuloista ja vapauden etsimisestä. Leevi (Janne Puustinen) on attamassa isäänsä kesämökin kunnostamisessa. Työmaalle on palkattu myös Syyriasta saapunut turvapaikanhakija Tareq (Kabbani). Leevin ja Tareqin välille muodostuu vahva yhteys.

Jussi-patsaat jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry ja lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry:n jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä. Jussi-gaala järjestetään perjantaina 22.3.2019 jolloin jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2018 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille. Jussi-gaalan televisioi suorana lähetyksenä Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallista MTV3. Lähetyksen juontavat QX Gay Gaalankin juontajana nähty Mikko Leppilampi Anna-Maija Tuokon kanssa.

Yleisö voi tuttuun tapaan valita oman suosikkielokuvansa äänestämällä kaikista vuonna 2018 teatteriensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista. Yleisön suosikkielokuvaäänestyksen järjestää Elisa Viihde ja äänestys on käynnissä 13.2.-20.3. välisen ajan osoitteessa elisa.fi/jussit.