Mitä tarinoita keho kertoo sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvasta naisesta? Miksi jotkut ruumiinosat muodostuvat tärkeämmiksi kuin toiset? Ohjaako ruumis tunteita vai tunteet ruumista?

Ruumiinosalauluja on yhden naisen näkemys itsemääräämisoikeudesta, ulkopuolisuudesta, ympäröivän yhteiskunnan oletuksista ja vaatimuksista. Esitys on räävitön tutkielma häpeästä, rakkaudesta, seksuaalisuudesta sekä vanhenemisesta vähemmistössä elävän naisen kehon silmin. Salla Markkasen esitys on groteski kabaree elämästä ja lyyrinen joutsenlaulu menneelle keittiöpsykologin ammattiotteella.

Salla Markkanen on freelance-esiintyjä, säveltäjä ja muusikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2014 Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Samana vuonna Markkanen jätti turvallisen työnsä opettajana kumppaneidensa kannustamana ja ryhtyi freelanceriksi viedäkseen eteenpäin taiteellista uraansa. Varsin pian Markkanen löysikin paikkansa taiteen kentältä, vähemmistöjen keskuudesta. Hän on toiminut säveltäjä-muusikko-näyttelijänä Helsingin Gayteatterissa vuodesta 2015, vierailevana improvisoivana muusikkona suomenruotsalaisista ammattinäyttelijöistä koostuvassa Stjärnfall-nimisessä improvisaatioryhmässä sekä kehitysvammaisista näyttelijöistä koostuvassa DuvTeaternissa. Hiljattain Markkanen perusti viisihenkisen lauluyhtyeen nimeltään The Friends of Dorothy, joka on häpeämätön homorummutus ja meteliä marginaalista. Vähemmistöjen ja syrjittyjen oikeudet ovat aina olleet lähellä Markkasen sydäntä, mutta vasta Helsingin Gayteatterin myötä löytyi kanava tehdä taidetta, joka kyseenalaistaa normeja ja tuo sorrettujen ääntä kuuluville.

Ruumiinosalauluja saa neljä uutta esitystä Night Club Herculeksessa Helsingissä 17. – 24.4.2019 kello 20:00. Lisäksi se nähdään vielä lauantaina 27.4. Querelle Festivaaleilla.