Saara ja Meri menivät naimisiin kuun vaihteessa. Korona-aikana Saara on ehtinyt pitää jo yhden onlinekonsertin, nyt on tulossa toinen. Tämä on isompi tuotanto ja mukana on useita vierailevia tähtiä.

Saara kertoi QX:lle mitä hänelle kuuluu ja mitä torstain onlinekeikalla on tulossa. Euroviisut on peruttu, mutta euroviisuviikko tämä on silti ja viisutunnelmissa on myös Saara.

Mikä on ensimmäinen euroviisu, joka on jäänyt mieleesi?

– Dana Internationalin Diva vuodelta 1998, olin 11-vuotias. Muistan silloin myös lukeneeni mummon Apu-lehtiä, joissa oli Dana Internationalin kuvia ja mietin mielessäni, että siinä on kaunein nainen, jonka olen ikinä nähnyt.

Ovatko euroviisut enemmän kuin laulukilpailu?

– Euroviisut todellakin on paljon enemmän kuin laulukilpailu! Euroviisut on juhlat, festivaali, joissa koko Eurooppa tulee yhteen ja juhlii yhdessä musiikkia, rakkautta, suvaitsevaisuutta ja kaikkia värejä. Maailma tarvii enemmän Euroviisujen kaltaista yhteen tulemista!

Millainen keikka torstaina on tulossa?

– Mulla ei ole koskaan ollut tällaista Euroviisu-teemaista keikkaa, joten mukana on monta kappaletta, joita en ole aiemmin laulanut! Se on aina jännää! Mulla on paljon Euroviisusuosikkeja vuosien varrelta ja en malta odottaa, että pääsen niitä vetämään! Keikalla kuullaan myös ensimmäistä kertaa ikinä kaikki mun Euroviisukarsinta-kappaleet, joita on vuosien varrella kertynyt muutama. Lisäksi vedän myös muutamia muitakin omia kappaleita mun Wild Wild Wonderland-levyltä! Todella paljon odotan myös yhteisesiintymistä Erika Vikmanin kanssa, jonka kanssa vedetään yhdessä Erikan UMK-hitti Cicciolina, siitä tulee niin hauskaa!

Olet varmasti kaivannut yleisöäsi, mikä siihen on parhaiten auttanut?

– Ikävä on ollut, minkä takia tämä torstain keikka onkin jo mun toinen online-keikka karanteeniaikana. Täytyy löytää keinot kumminkoida yleisön kanssa, onneksi on netti! Olen myös pitänyt muutamia Facebook-livejä, joissa oon jutellu ihmisten kanssa. Parasta on kuitenkin päästä laulamaan!

– Ikävään on auttanut tosi paljon myös mun ja Merin yhteinen podcast No Fear – Rohkeampi minä, josta ilmestyy uusi jakso Spotifyhyn joka perjantai. On ollut tosi ihana nauhoitella jaksoja ja päästä puhumaan ihmisille tärkeistä ja inspiroivista aiheista. Nauhoittaessa jaksoja tuntuu, että on yhteydessä omiin faneihin ja yleisöön.

Sinut tunnetaan iloisena ja energisenä – miten eristäytyminen on vaikuttanut sinuun?

– Mun hyvä ominaisuus on se, että osaan ottaa asiat sellaisena kuin ne tulee, ja osaan nähdä kaikissa tilanteissa positiivisen puolen.

– Olen ottanut eristäytymisen sellaisena rauhoittumisen ja levon aikana, mitä todellakin tarvitsin viime vuosien jälkeen. On ollut oikeastaan tosi ihanaa eristäytyä hetki ja irrottautua sosiaalisesta hälinästä. No pari viikkoa jaksoin rauhoittua, sitten rupesi luovuus kukkimaan ja ruvettiin Merin kanssa äänittämään podcastia ja perustettiin myös No Fear-koulu, jonne olen nyt eristäytymisen aikana kuvannut mun 5-viikon laulukurssin.

– Eli karanteenista on kyllä otettu kaikki ilo irti!

Oliko joitakin lauluja, joiden avulla sait voimaa poikkeusoloihin?

– En juurikaan kuuntele kotona musiikkia, koska musan kuuntelu vie mut liikaa työmoodiin. Saan voimaa koirien kanssa leikkimisestä, luonnosta kävelystä … ja ollaan myös rempattu meidän varastoa karanteeniaikana.

– On tosi kivaa ja rauhoittavaa tehdä jotain käsillä, se maadoittaa ja tuntuu ihanan arkiselta.

Onko sinulla lemppari balladia tai rakkauslaulua, ja mikä se on?

– Opettelin mun parinviikon takaiseen karanteenikonserttiin uuden kappaleen ”Never Enough” The Greatest Showman-elokuvasta ja se on nyt mun uusi lemppari rakkauslaulu. Se on tosi yksinkertainen sävellys, mutta yllättävän vaikea laulaa! On ollut kyllä ihana tykittää tätä, muutaman kerran on tullut itkukin kotona treenatessa!

Minkä neuvon antaisit parisuhteen ylläpitämiseen?

– No meillä parasta parisuhteen ylläpitoa on yhteinen höpsöttely. Me nauretaan, lauletaan, tanssitaan hölmöjä tansseja… ja toisaalta puhutaan maailman syvällisimpiä keskusteluja, mikä on ihan parasta!

– Sanoisin myös, että tärkeää on kehua puolisoaan joka päivä. Muistaa nähdä puolisossa paljon ihania piirteitä ja sanoo ne ääneen, sekä kiittää kaikesta hyvästä, mitä toisessa arvostaa.

Saara Aalto: Queens Live – Eurovision Divas! UMK Stars: Erika Vikman, Catharina Zuhlke, Opera Skaala and Meijus Suvas. With Dance Group Afrodisiac, Drag Artist Jere Sivonen and DJ Sami Montell. Mukana yllätysvieraita – With Suprise Guests!

Saara Aalto: Queens Live – Eurovision Divas!  Torstaina 14.5. klo 20 alkaen online osoitteessa hercules.fi, tapahtuman katsominen on maksullista, osta lippu ja katso show täällä.

QX on Hercules Liven yhteistyökumppani.