Tällä vuosikymmenellä James Bond on antanut ymmärtää saattaneensa jopa antaa miehellekin. Daniel Graigin Bondin 007 Skyfall  (2012) sisältää paljon puhuttaneen kohtauksen. Siinä Javier Bardemin esittämä Raoul Silva niminen roisto puhuu kaksimielisyyksiä tuoliin sidotulle salaiselle agentille ja kosketelee viekoitellen tämän paljasta rintaa ja kaulaa, ihan reisiäkin ja vielä yllättävän läheltä ”aarrekammiota”. Bond toteaa elostelijan näköisen konnnan homovihjailuihin: ”Mistä luulet, että tämä on ensimmäinen kertani”.

Totta tosiaan elokuvataivaan alfauros on aiemminkin ollut homomiesten kiinnostuksen kohteena. Silloin homohahmot vain olivat elokuvissa yleisestikin Hollywoodin kaanonin mukaisesti säälittäviä hahmoja, kuvottavia roistoja, ja monesti mitä suuremmassa määrin perverssejä – sellainen oli asenneilmapiiri vielä 70-luvun alkaessa.

007 Timantit ovat ikuisia (1971) näyttää meille gayparin misterit Wint ja Kidd, Hollywoodin surullisen perinteen mukaiset ilmeiset  perversit ja elokuvan konnat.

Kun Bond, jota tuolloin esitti seksisymboli Sean Connery, saa tappelussa merkittävän yliotteen eli kaksimielisesti otteen haaroista homohahmo tietenkin urahtaa kiihottuneena vain sekunteja ennen syöksyään kuolemaan. Mitäpä muutakaan homolla olisi mielessä kuin seuraava orgasmi.