Betty White nukkui pois 31. joulukuuta 2021 kotonaan Kaliforniassa. Eläin- ja ihmisoikeuksien puolustaja ja sitcomin kuningatar olisi täyttänyt 100 17. tammikuuta. Silloin olisi juhlinnan ohessa saanut myös ensi-iltansa uusi hänen elämästään mailmanhistorian pisimpään aktiivisena näyttelijättärenä kertova dokumentti. Nyt on epäselvää miten elokuvaesityksen käy.

Betty White aloitti näyttelijänuransa jo 17-vuotiaana ja rikkoi ennätykset tehdessään yli 80 vuoden uran kameroiden edessä. Hänet muistetaan parhaiten Tyttökullat sarjasta, mutta hän teki rakastettavia rooleja myös sarjoissa Lemmenlaiva, That 70s show ja 30 Rock. Listasta tulisi pitkä.

Hän otti avoimesti kantaa ihmisoikeuksien puolesta ja kannatti jo varhain samaa sukupuolta olevien avioliittoa, kun keskustelu siitä USA:ssa alkoi.

– Minua ei kiinnosta kenen kanssa ihmiset nukkuvat. On samaa sukupuolta olevien suhteita, jotka paljon tasapainoisempi kuin heteroseksuaaleilla. Minusta heidän pitäisi saada mennä naimisiin. Enkä ymmärrä, miten jotkut vastustavat sitä niin paljon. Älä puutu muiden elämään, pidä huolta omastasi, White sanoi Parade Magazinen haastattelussa 2010.

Frontier LA:n haastattelussa 2011 häneltä kysyttiin, minkä hän itse arvelee syyksi sille, että hän on niin pidetty lhbtq-yhteisössä, minkä hän uskoi johtuvan hölösuisista rooleistaan ja vankkumattomasta rakkaudestaan eläimiin.

– Olen koko urani ajan esittänyt humoristisia hahmoja, jotka eivät pelkää sanoa mitä ajattelevat, etenkin tulee mehukkaisiin ja kiistanalaisiin aiheisiin. Luulen, että tämä kosketti lhbtq-yhteisöä. Jaamme myös hyvin lujan rakkauden eläimiin. Tällä yhdistelmällä olemme todella hyvä match.