Vuosien virratessa on tehty suuri joukko ”kaapista tulo” -elokuvia. Niistä yksi on 25 vuotta sitten ilmestynyt Ollakko vai eikö olla  (In and Out, 1997). Sen pääroolissa on Kevin Kline ja sivurooleissa nähdään Tom Selleck ja Joan Cusack, joka sai roolistaan oscarehdokkuuden.

Koko elokuva saikin innostuksensa Tom Hanksin Oscareissa pitämästä kiitospuheesta hänen ottaessa vastaan parhaan miespääosan palkinnon elokuvasta Philadelphia. Puheessaan Hanks kiittää vanhaa draamaopettajaansa ja outtaa tämän olevan gay, seikka, josta draamanopettaja oli julkisesti vaiennut.

Ja samalla tapaa alkaa elokuva Ollakko vai eikö olla.

Klein esittää opettajaa nimeltä Howard, joka asuu yhdessä tulevan vaimonsa Emilyn kanssa. He asuvat pienessä kaupungissa Indianassa ja odottavat illan oscargaalaa, missä Howardin entinen opiskelija – jota esittää Matt Dillon – on ehdokkaana. Entinen oppilas saa oscarin ja puheessaan kiittää draamanopettajaansa Howardia ”joka on gay”.

Howardin elämä heittää kuperkeikkaa kun kaikki mukaan lukien hänen naisystävänsä ja vanhempansa alkavat ihmetellä, voiko Howard todella olla gay. Howard alkaa itsekin miettiä miten mahtaa asia olla.

Elokuva on hulvaton ja hauska draamakomedia ja se on ollut hyvin menestynyt.

Tässäkin elokuvassa musiikissa on merkittävä rooli ja etenkin Village Peoplen kappaleella Macho Man. Yhtye ei aluksi antanut lupaa kappaleensa käyttämiseen elokuvssa, mutta kuultuaan korvaavan The Boogie Knightsin koverversion, yhtye suostui antamaan alkuperäisen esityksensä elokuvaan.

Kuriositeetti on sekin, että Matt Dillonin elokuvassa kädessään pitämä oscari on Kevin Klinen oma, jonka hän voitti 1989 elokuvasta Kala nimeltä Wanda. 

Ja vielä: Tom Selleck ajoi pois viiksensä rooliaan varten!