Melissa Etheridge on 60-vuotias rockikoni Kansasista. Hänen läpimurtonsa oli 1993 albumi Yes I Am, jota myyytin yli kuusi miljoonaa ja joka pysyi USA:ssa Billboardin listalla 138 viikkoa. Mutta Etheridge teki debyyttinsa jo 1988 oman nimisellä abumillaan, joka sisälsi muiden muassa kappaleet Bring me some water ja Like the way I do.

1993 Etheridge tuli myös kaapista Trinagle Ballin yhteydessä, se oli gaytapahtuma, joka järjestettiin Bill Clintonin ensimmäisten virkaanastujaisten aikaan. Hänellä on lapsia kummankin ex-vaimonsa, Julie Chyper ja Tammy Lynn Michaels, kanssa.

Etheridge on muusiikkiteollisuuden tunnetuin lesbo ja hän on vahvasti mukana gay-yhteisön toiminnassa. Hän on iso lesbosuosikki ja on esiintynyt useilla pridefestivaaleilla.

Etheridge on julkaissut nyt 16 studioalbumia ja on yksi USA:n ahkerammista kiertueillä käyvistä artisteista. Ennen pandemiaa hän oli läpimurtoalbuminsa 25-vuotis juhlakiertueella.

2005 Etheridgellä havaitiin rintasyöpä, mutta hän on tänä päivänä täysin terve leikkauksen ja sädehoitojen jälkeen. Hoitojen aikana hänestä tuli vapaan kannabiksen vahva kannattaja. Hän on kertonut polttaneensa sitä päivittäin ja sen pelastaneen henkensä. Hän on jopa julkistanut kannabis-haudutetun viinin.

Etheridge on voittanut musiikillaan sekä grammyn että parhaan kappaleen oscarin. 2011 hän sai tähtensä Hollyywoodin walk of famelle.

Hänet tunnetaan hyvin lauluistaan Bring me some water, Like the way I do, No souvenirs, Come to my window, I’m the only one, I need to wake up ja I want to come over.

Hauska anekdootti on, että Etheridge lähetti demonsa lesbojen levy-yhtiölle Olivia Recordsille 1985, mutta hänet torjuttiin. Tänä päivänä hän on myynyt yli 25 miljoonaa albumia. Hän on pitänyt tallessa Olivia Recordsilta saamansa hylkäyskirjeen.

Vuoden 2020 toukokuun 13. Etheridge ilmoitti Twitterissä, että hän poikansa Beckett hänen avioliitostaan Chyperin kanssa on kuollut opioidiriippuvuuteen liityvistä syistä 21-vuotiaana.

30. elokuuta on risteily Meksikoon, jolla ovat Melissa Etheridge, Ani Difranco, Wynonna Judd  ja muita – lue lisää www.themelissaetheridgecruise.com.