EM Forster oli 16-vuotias, kun Oscar Wildesta tehtiin varoittava esimerkki homoseksuaaleille. 1895 Lontoon suosituin ja rakastetuin kirjailija sai maksimituomion homoseksuaalisuudesta, kaksi vuotta pakkotyötä. Tuomio paalutti homoseksuaalisuuden kansan tietoisuudessa ei-toivotuksi. Se myös vaikutti herkässä iässä olleseen tulevaan kirjailijaan ja varjosti hänen identiteettiään. Hänen kuolemansa jälkeen saimme tietää, että Wilden tuomio oli riistänyt meiltä myös lahjakkaan kirjailijan.

Forster loi uransa kirjailijana kertoen perinteisten mies-nais -parien onnellisuuden tarinaa. Hän sai kuitenkin siitä tarpeekseen ja lopetti, ei suinkaan kirjoittamista, mutta romaanien julkaisun. Hänen viimeinen romaaninsa oli 1924 julkaistu Matka Intiaan. Hän alkoi pian sen jälkeen kirjoittaa romaania, jota hän ei koskaan tulisi julkaisemaan. Forster työsti tätä romaaniaan vuosien varrella ja hänen lähipiirinsä sai sen luonnoksia luettavakseen, häntä kannustettiin julkaisemaan se, mutta hän kieltäytyi, hän ei uskonut aikojen muuttuneen yhtään sitten Wilden tuomion. Forster koki yleisen mielipiteen homoseksuaalisuudesta muuttuneen ”tietämättömyydestä ja kauhistuksesta tutuksi ja halveksituksi”.

Maurice julkaistiin 1972, vuosi Forsterin kuoleman jälkeen. Se on gayromaani. Reaktiot olivat enimmäkseen negatiivisia: Miten nyt tulisi suhtautua homoseksuaalin heterosuhteista kertoviin teoksiin.

Forsterin elämä antoi myös innoituksen romaaniin. Bethan Robertsin 2012 julkaistu My Policeman, josta tehty Harry Stylesin tähdittämä elokuva on juuri saanut ensi-iltansa, perustuu Forsterin elämään.

Forster eli yhdessä oman poliisinsa kanssa 40 vuotta. Miehet tapasivat Forsterin ollessa 51, hänen poliisinsa, Bob Buckingham, oli 28. Buckingham oli naimisissa, hänen vaimonsa oli May. Buckingham kuoli 1975, miesten tuhkat levitettiin yhdessä hautausmaan ruusutarhaan lähellä Warwickin yliopistoa.

Maurice tehtiin elokuvaksi 1987, pääosissaan nuori Hugh Grant ja James Wilby. Elokuvan ohjasi James Ivory. Esteettisesti Call Me By Your Name on Mauricelle velkaa kaiken, Ivory teki sen käsikirjoituksen.