Musikaaliklassikko West Side Story kertoo kahdesta kilpailevasta jengistä, Jetseistä ja Sharkseista ja on tavallaan yksi tulkinta Shakespearen Romeosta ja Juliasta. Musikaali sai ensi-iltansa New Yorkin Winter Gardenissa 1957.

West Side Storyn taustalta löytyy neljä gaymiestä; Bernstein (musiikki), Sondheim (laulujen sanat), Laurents (käsikirjoitus) ja Robbins (ohjaus ja koreografia). Sitä esitettiin musikaalina ympäri maailman ja siitä tehtiin elokuva 1961, se oli ehdolla 11 Oscarin saajaksi ja voitti lopulta peräti 10, muiden muassa parhaan elokuvan Oscarin.

60 vuotta myöhemmin Steven Spielberg teki siitä uuden elokuvaversion. Tähän 2o21 filmatisointiin käsikirjoituksen laati avoimesti gay Tony Kucher (Angels in America).

Anybodyn roolissa nähdään ei-binääri Ezra Menas, roolihahmo identifioituu mieheksi ja haluaa olla yksi The Jetsien kundeista. Anybodya pidetään yhtenä ensimmäisistä transrooleista musikaalissa, kun se näki päivänvalon 1957.

Steven Spielbergin West Side Story sai USA:n ensi-iltansa 10. joulukuuta 2021. Se ei ollut ”Best Side Story” mitä elokuvan tuottoihin tulee. Uudelleenfilmatisointi oli iso floppi. Sen olisi pitänyt tuottaa 300 miljoonaa euroa pelkästään päästääkseen nollille, mutta jäi siitä ja tuotti vain 100 miljoonaan. 2021 Oscareissa se oli ehdolla seitsemässä kategoriassa, muiden muassa Paras elokuva ja Paras ohjaus, mutta voitti vain yhden, Ariana DeBose sai Oscarin parhaasta naissivuosasta.