Paul O’Grady teki suuren läpimurtonsa 80-luvulla veitsenterävänä drag-tähtenä nimeltään Lily Savage.

Lily piti suosittuja esityksiään kahdeksan vuoden ajan Royal Vauxhall Tavernissa Etelä-Lontoossa. Siellä hänet myös pidätettiin tammikuussa 1987, aikana, jolloin hiv-stigma oli pahimmillaan. Syy siihen, miksi 35 muovihansikkailla varustautunutta poliisia, jotta he eivät joutuisi suoraan kosketuksiin pidätettyjen kanssa, teki ratsian, oli ”päihtyneet asiakkaat”.

Mutta monet näkivät tämän syyn läpi ja uskoivat sen olleen vain keino pelotella hlbtq+ -yhteisöä aikana, jolloin se oli paineen alaisena. Tapahtunut tunnetaan yleisesti nimellä ”The Rubber Gloves Raid” ja siitä tuli käännekohta brittiläiselle hlbtq+ -yhteisölle. Poliisi sai operaation jälkeen paljon negatiivista kirjoittelua lehdistössä ja vähitellen alettiin tuoda enemmän esiin Englannin poliisivoimille ominaista vahvaa homofobiaa.

Lily Savagen kooli asenne tapahtuneen aikana teki hänestä ja hänen takanaan olevasta miehestä suositun julkkiksen, josta kerrottiin laajalti. Kun hän näki kumipoliisit lavalta, hän sanoi ”Näyttää siltä, ​​että saamme apua siivoamiseen”. Poliisiasemalla rekisteröinnin aikana hän kieltäytyi antamasta oikeaa nimeään ja sanoi vain jääkylmästi: ”Lily Veronica Mae Savage”.

Vuosien mittaan Paul O’Gradysta tuli arvostettu televisiopersoona jopa ilman peruukkia ja meikkiä, ja hänellä oli oma keskusteluohjelma The Paul O’Grady Show sekä viihdeohjelmat Blankety Blank, Paul O’Grady’s Saturday Night Line Up ja treffiohjelma Blind Date. Äskettäin hän näytteli myös Miss Hanniganin roolia musikaalissa Annie Hall.

Hän oli myös suuri eläinten ystävä, joka esiintyi usein yhdessä jonkun koiransa kanssa erilaisissa televisio-ohjelmissa, ja hän omisti Kentin alueella maatilan, jossa hänellä oli lampaita, sikoja, vuohia, aaseja, ankkoja, kanoja, hanhia, frettejä, hiiriä ja lepakoita (!)

Paulin aviomies Andre Portasio sanoi lausunnossaan: ”Paulia kaipaavat ne, jotka rakastivat häntä: perhe, ystävät, eläimet ja kaikki, jotka arvostivat hänen huumorintajuaan. Tiedän, että hän haluaa minun sanovan suuret kiitokset kaikille, jotka pitivät hänestä vuosien varrella.”