Lil Nas X:n yli kaksi vuotta vanha kappale Sun Goes Down nousi hiljattain iTunesin eniten soitetuksi kappaleeksi Saudi-Arabiassa. On epäselvää, mikä sai nyt suositun artistin kappaleen nousemaan listan kärkeen, mutta hienoa se toki on silti.

Osa kappaleen sanoista kuuluu ”Haluan paeta,  en halua valehdella. En halua elämää”. Ja myöhemmin ”Nämä gay-ajatukset piinaisivat minua aina. /Ruokoilin Jumalaa ottamaan ne pois.  On vaikeaa taistella. Eikä kukaan tiedä siitä, koska vaikenet”.

Lil Nas X halusi kertoa näkevänsä tämän salaisen toiminnan, joka sai ihmiset Saudi-Arabiassa lataamaan hänen kappaleensa, ja kirjoitti Twitteriin: ”Gay-faneilleni Saudi-Arabiassa, jotka lukevat tämän, toivon, että tämä laulu auttaa sinua selviytymään kaikesta, mitä käytkin läpi ja toivon, että jonain päivänä pian meitä vastaan ​​olevat lait muuttuvat ja voit tuntea olosi vapaaksi omassa kodissasi”.

Pussyn, jolla nimellä Lil Nas X Twitterissä tätä nykyä on, viestistä on sittemmin tykännyt yli 150 000 ja se on jaettu yli 7 000 kertaa.

Jos saat Saudi-Arabiassa tuomion ”homoseksuaalisuuden harjoittamisesta”, joka pitää sisällään myös miehen pukeutumisen naisten vaatteisiin tai tunnustamisen transiksi, rangaistuksena voi olla ruoskiminen, elinkautinen vankeus ja jopa kuolemantuomio. Kaikki tämä maassa vallitsevien tiukkojen sharia-lakien mukaan.

Sun Goes Down on Lil Nas X:n vuoden 2021 Montero-albumilta, ja sillä on tällä hetkellä yli 151 miljoonaa suoratoistokertaa.